De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple tv-dienst loopt vertraging op; niet op WWDC te zien’

Rutger Otto
2 juni 2015, 10:36
2 min leestijd
‘Apple tv-dienst loopt vertraging op; niet op WWDC te zien’

Apple werkt aan een tv-dienst met abonnement, maar kondigt deze wellicht nog niet aan tijdens de WWDC, omdat er vertraging in het project is opgetreden.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-dienst

Dat melden anonieme bronnen aan het doorgaans uitstekend ingelichte Re/code. Apple zou zenderbazen hebben benaderd met de mededeling dat de lancering wordt uitgesteld, omdat nog niet alle benodigde deals gesloten zijn. Dit zijn de woorden van Re/code:

“Apple wilde een tv-dienst met abonnement lanceren in de vroege herfst, dat samen zou vallen met het nieuwe televisie-seizoen. Maar het debuut moest uitgesteld worden vanwege onderhandelingen over financiën en de nieuwe technologie die nodig was voor zenders om hun lokale programmering via Apple’s Web TV aan te bieden.”

Mensen uit de industrie denken dat de tv-dienst van Apple pas later dit jaar of in 2016 wordt gelanceerd. ‘Techniek en geld-afspraken’ blijven voorlopig nog heikele punten, waar Apple en de zenders uit moeten komen.

apple televisie apple tv

Het tv-abonnement van Apple

Eerdere geruchten meldden dat de tv-dienst van Apple een abonnement zou zijn met 25 zenders, waaronder ABC, Disney, Fox, CBS en ESPN, waar je maandelijks 30 tot 40 dollar voor betaalt. Ze zouden via internet gestreamd worden en je hebt dan geen kabel-abonnement meer nodig. Dat geldt voor de (Noord-)Amerikaanse markt, een dergelijke dienst van Apple in Nederland is waarschijnlijk nog heel ver weg.

Een nieuwe Apple-tv

De abonnementsdienst moet samen met een nieuwe versie van Apple TV worden gelanceerd. Apple zou de software van de Apple TV ook openstellen. De WWDC zou een perfect moment zijn om dat aan te kondigen, aangezien het een ontwikkelaarsconferentie is. Wie weet zien we dus toch al íets van de Apple TV – hopelijk zelfs een nieuw kastje. De laatste Apple TV werd nog niet zo lang geleden afgeprijsd naar 79 euro. De nieuwe Apple TV zou een eigen App Store krijgen waar je games en apps kunt downloaden.

Lees meer over Apple TV

Bron: Re/code
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu