De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Netflix: ‘Apples onaangekondigde tv-dienst wordt een geduchte concurrent’

Lars Paijmans
23 januari 2018, 9:17
1 min leestijd
Netflix: ‘Apples onaangekondigde tv-dienst wordt een geduchte concurrent’

Apple heeft zijn tv-dienst nog niet aangekondigd, maar Netflix ziet het bedrijf uit Cupertino nu al als grote concurrent. Zeker als de videodienst van Apple met Apple Music wordt gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-dienst Netflix concurrent

Netflix onthult vandaag zijn kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2017. De streamingdienst presteerde boven verwachting, met ruim acht miljoen aan nieuwe abonnees en een omzet van 3,29 miljard dollar.

Tijdens het gesprek met investeerders kwam Apple echter al snel ter sprake. Netflix ziet Apple als een potentiële concurrent, zeker nu het bedrijf hard werkt om een tv-aanbod in elkaar te zetten. De afgelopen maanden heeft Apple al een groot aantal tv-shows en series achter zich gekregen, voor een streamingdienst die het bedrijf waarschijnlijk in de loop van dit jaar aankondigt.

Apple tv-dienst Netflix

Netflix doet een interessante voorspelling over Apples tv-dienst: het bedrijf verwacht dat deze gebundeld zal worden met Apple Music of iOS, wat het extra aantrekkelijk maakt voor iPhone- en iPad-gebruikers om de dienst een kans te geven.

Bundelen met iOS of Apple Music

“We verwachten dat Apple zijn dienst koppelt aan Apple Music of iOS om het groeiende aanbod aan programmering onder te brengen.” Dat Netflix aandacht schenkt aan iets wat Apple nog niet eens officieel heeft aangekondigd, laat goed zien dat ze nu al gezien worden als serieuze speler op de tv-markt.

Ben jij van plan om een abonnement op Apples dienst te nemen? In het onderstaande overzicht zetten we alle series op een rij die naar de streamingdienst komen.

Lees ook: Overzicht: Alle shows die naar Apples tv-dienst komen

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu