Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple TV-dienst gaat in april van start zonder Netflix en HBO’

Michel van 't Klaphek
13 februari 2019, 20:33
2 min leestijd
‘Apple TV-dienst gaat in april van start zonder Netflix en HBO’

De Apple TV-dienst moet het vooral hebben van eigen geproduceerde documentaires, films en series. Netflix doet namelijk niet mee en ook de samenwerking met HBO Now hangt aan een zijden draadje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple TV-dienst gaat van start zonder Netflix’

Dat zegt CNBC op basis van anonieme bronnen. De nieuwszender meldt dat Apple momenteel de laatste hand legt aan de streamingservice, maar dat er op het laatste moment allerlei problemen zijn ontstaan.

De grootste aderlating is dat Netflix definitief niet mee lijkt te doen. Men ziet de Apple TV-dienst als concurrent blijft daarom liever alleen met een eigen abonnementsmodel werken. Daarnaast valt het nog maar te bezien of HBO, producent van de populaire serie Game of Thrones, meedoet.

videodienst apple

Volgens CNBC zijn de mediabedrijven momenteel nog in onderhandeling, maar komen ze er qua voorwaarden niet uit. Apple zou zo’n 30 procent van de omzet die via abonnementen wordt verdiend willen innen, terwijl HBO dit percentage aan de hoge kant vindt.

Wanneer iemand dus een abonnement van 10 euro afsluit via de Apple TV-dienst ontvangt de Game of Thrones-maker 7 euro. Dit terwijl het bedrijf uit Cupertino momenteel ‘maar’ 15 procent krijgt wanneer abonnementen via de App Store afgesloten worden.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Ongelukkige timing

Het nieuws komt op een opmerkelijk tijdstip aangezien Apple ook in de clinch zou liggen met onder meer The Wall Street Journal. De Apple-nieuwsdienst die later dit jaar van start zou gaan blijkt namelijk teveel omzet van nieuwsbedrijven af te snoepen.

Het wemelt al maanden van geruchten over de Apple TV-dienst, maar deze worden de afgelopen tijd steeds concreter. De streamingdienst zou in april van start gaan, maar niet direct in Nederland.

Apple-gebruikers krijgen gratis content om zo kennis te maken met de dienst. Naast eigen producties zou Apple ook andere diensten aan willen bieden, zoals HBO Now en bijvoorbeeld Hulu, dat vooral in de Verenigde Staten populair is. Je hebt zo al je abonnementen op een centrale plek.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu