De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apples Netflix-concurrent wordt gratis voor alle Apple-gebruikers’

Lars Paijmans
11 oktober 2018, 8:52
2 min leestijd
‘Apples Netflix-concurrent wordt gratis voor alle Apple-gebruikers’

Apple heeft een interessant idee om zijn tv-dienst een concurrent van Netflix te maken: het bedrijf wil al zijn eigen series en films via de tv-dienst gratis aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Wordt de Apple tv-dienst gratis?

CNBC deelt op basis van anonieme bronnen nieuwe informatie over de tv-dienst van Apple. We weten al geruime tijd dat het bedrijf hier aan werkt, de afgelopen maanden werden er tientallen deals gesloten met regisseurs.

Apple tv-dienst gratis

Omdat Apple niet de eerste is met een dienst voor het kijken van films en series, zou het bedrijf een andere strategie kiezen om kijkers te trekken. Het grote verschil met de rest: de gehele catalogus is volledig gratis te bekijken als je een Apple-product gebruikt, zoals de iPhone, iPad of Apple TV.

Alle door Apple bekostigde films en series worden onderdeel van de TV-app, waar het naast het aanbod van andere kanalen te zien is. Daarmee zijn de shows toegankelijk en is het tegelijkertijd een leuk extraatje voor mensen die besluiten een Apple TV of ander Apple-apparaat te kopen.

Later alsnog betalen?

Volgens de bronnen zal dit in het begin de manier zijn waarop de tv-dienst een groot publiek moet aantrekken. Zodra dit het geval is, zou Apple overwegen om later alsnog premium shows te introduceren waar je wel voor moet betalen.

Zoals het er nu naar uitziet verschijnt de tv-dienst van Apple begin 2019 als onderdeel van een compleet vernieuwde TV-app. Voor Nederland is het bovendien de vraag of en wanneer de app ook hier beschikbaar komt. De huidige TV-app is hier immers nog steeds niet beschikbaar, al verscheen Apples vorige abonnementsdienst Apple Music ook tegelijk in Nederland en Amerika.

Bekijk het volledige Apple tv-dienst aanbod

Wil je meer weten over welke shows je straks mogelijk gratis kunt bekijken? In het onderstaande artikel hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt van alle shows die tot nu toe zijn bevestigd.

Lees ook: Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu