Zo wordt Apples tv-dienst totaal anders dan Netflix

Michel van 't Klaphek
23 september 2018, 13:14
2 min leestijd
Zo wordt Apples tv-dienst totaal anders dan Netflix

Apples tv-dienst gaat in maart 2019 van start en wil vooral feelgood-films en series voor het hele gezin bieden. Controversiële onderwerpen worden vermeden, waardoor de streamingservice totaal anders dan Netflix wordt.

Waarom Apple TV-dienst gezinsvriendelijk wordt

Apples tv-dienst krijgt steeds meer vorm en er gaat geen week voorbij zonder dat er een nieuwe documentaire, film of serie aangekondigd wordt. Het bedrijf uit Cupertino wil echter niet teveel op Netflix lijken, en focust daarom op programma’s voor het hele gezin.

Dat meldt The Wall Street Journal. De krant sprak met insiders over Apples streamingsdienst en het verwachte aanbod. Liefhebbers van duistere series als Game of Thrones moeten we teleurstellen. Volgens de intimi vermijdt Apple films en series over mogelijk aanstootgevende en controversiële onderwerpen.

tvOS

In plaats daarvan moet de content leuk zijn voor het hele gezin en een breed publiek aanspreken. Directe aanleiding voor deze strategie is het feit dat Apple-ceo Tim Cook een nieuwe dramaserie over het leven van hiphop-ondernemer Dr. Dre te heftig zou vinden.

Deze show is al sinds 2016 in de maak en vertelt het leven van de hiphopveteraan, inclusief passages over drugs en geweld. Alhoewel Cook ruimte heeft voor een paar ‘duistere’ films en series, moet het merendeel gezinsvriendelijk zijn, waardoor het drama geschrapt is.

Lees ook: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

 Apple vs Netflix: de verschillen

Apple kiest hiermee duidelijk voor een andere aanpak dan toekomstig concurrent Netflix. Deze streamingservice is gigantisch populair mede vanwege de soms controversiële content. Succesvolle series als Breaking Bad, The Walking Dead en Making a Murderer zoeken soms de grens op.

Ook politiek geladen drama’s zoals House of Cards hoeven we niet bij Apple te verwachten, omdat dergelijke series ‘te moeilijk’ zouden zijn voor het grote publiek. Het bedrijf wil niet dat klanten in de toekomst geen iPads en iPhones meer kopen, waardoor men het ‘op veilig speelt’. Tot slot meldt de Journal dat de videodienst in maart 2019 van start gaat. Het is de vraag of Nederland dan ook al aan de beurt is.

Het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's