Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apples tv-dienst start in april, maar waarschijnlijk niet in Nederland’

Lars Paijmans
29 januari 2019, 9:32
2 min leestijd
‘Apples tv-dienst start in april, maar waarschijnlijk niet in Nederland’

Na maanden van geruchten is het nu bijna zover: in april zou Apple zijn eigen tv-dienst Apple Shows lanceren en de strijd aangaan met Netflix. Een gerucht geeft wat interessante nieuwe informatie.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple tv-dienst verschijnt in april’

The Information schrijft dat Apple in april zijn tv-dienst zal starten. Dat gebeurt relatief simpel: met een grote update van de TV-app die nu al op de Apple TV staat.

Entertainmentbedrijven zouden zijn ingelicht dat hun content in de periode van april 2019 beschikbaar zal worden via de nog onaangekondigde tv-dienst. Dat zou mooi aansluiten bij een mogelijke eerste keynote in maart, waar Apple naast nieuwe iPads direct de dienst een grootste lancering kan geven.

Apple tv-dienst april

Dat Apple zijn tv-dienst aan gaat bieden via deze TV-app is mogelijk slecht nieuws voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze app is hier namelijk nog steeds niet beschikbaar, wat doet vermoeden dat de twee landen niet bij de eerste groep zitten waar de dienst beschikbaar komt. Tenzij het bedrijf van plan is om de app tegelijk met de dienst in meer landen beschikbaar te maken.

Een eerder gerucht stelde dat Apple de dienst aanvankelijk in een beperkt aantal landen uitbrengt, maar dat dit aantal voor het einde van 2019 naar honderd moet zijn uitgebreid.

Een hub voor al je tv-shows

De update maakt het niet alleen mogelijk om een abonnement op Apples dienst te nemen, maar ook op concurrerende diensten als HBO Now. Hierdoor hoef je dus niet meer afzonderlijk via de HBO-app een lidmaatschap af te sluiten. Dat maakt van de TV-app in één klap een hub voor alles wat met films en series te maken heeft.

Een deel van het aanbod van Apples dienst zal gratis worden aangeboden aan Apple-gebruikers. Hierdoor kunnen ze kosteloos kennis maken met de nieuwe streamingdienst, net zoals het bedrijf dat destijds deed door drie maanden gratis Apple Music beschikbaar te stellen.

Sinds vorig jaar wemelt het van de geruchten over de shows en films die Apple gekocht zou hebben voor zijn Netflix-concurrent. Dat moet voor een divers aanbod zorgen dat genoeg exclusieve shows heeft om het een interessant alternatief te maken voor alle streamingdiensten die er nu al zijn.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu