Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe
Lars Paymans

Apple werkt hard aan een eigen Netflix-achtige tv-dienst, maar met welke exclusieve series wil het bedrijf jou overtuigen om een abonnement te nemen? In dit overzicht bundelen we alle Apple shows die naar de dienst komen en het nieuws dat erover verschijnt.

Apple Shows: alle series en films die naar de tv-dienst komen

Hoewel Apple zijn eigen tv-dienst nog niet heeft aangekondigd, staat het al vast dat deze er vroeg of laat een keer komt. De afgelopen maanden is de ene na de andere show bevestigd voor de dienst, en volgens de laatste geruchten zou het bedrijf uit Cupertino hem in de lente van 2019 lanceren. Of we in Nederland vanaf de eerste dag ook lid kunnen worden, is nog niet duidelijk. In het onderstaande overzicht lees je alles over de shows die naar de Apple tv-dienst komen.

1. ‘See’ met Game of Thrones-acteur Jason Momoa

Jason Momoa krijgt de hoofdrol in de nieuwe Apple-serie See. In deze sciencefiction dramaserie speelt hij de rol van Baba Voss, een genadeloze krijger en leider. Het script van See wordt geschreven door de Oscar-genomineerde Steven Knight, die onder andere voor Peaky Blinders schreef en ook als executive producer optreedt. Frances Lawrence, regisseur van meerdere The Hunger Games-films, neemt de regie op zich.

2. Sci-fi drama van J.J. Abrams

Naast Ronald D. Moore kennen sci-fi fans J.J Abrams uiteraard van de nieuwe Star Wars-films. Apple zou momenteel met HBO strijden voor de rechten op de serie, die draait om de strijd van de wereld tegen een ‘monsterlijke kracht’. Als het Apple lukt om ook Abrams achter zich te krijgen, zou het wederom een grote naam zijn.

Apple tv-dienst aanbod

3. Sciencefictionserie van Battlestar Galactica-maker

Ronald D. Moore is één van de eerste bekende namen die zijn nieuwe serie op Apples dienst uit zal brengen. Dit is een bekende naam voor science fiction-fans, omdat Moore de populaire remake van Battlestar Galactica op zijn naam heeft staan. Hij gaat nu een compleet nieuw ‘Space Drama’ voor Apple schrijven. Hoewel de show gemaakt en geschreven wordt door Moore, wordt de productie gedaan door Matt Wolpert en Ben Nedivi, bekend van Fargo. Sony Pictures Television brengt de show uit.

Dat Apple deze grote naam achter zich heeft gekregen, is te danken aan het team met tv-experts dat nu voor het bedrijf werkt. Twee grote namen van Sony’s filmdivisie waren namelijk de eersten die zich bij Apple aansloten, en ongetwijfeld nog warme contacten bij Sony hebben om deze deal mogelijk te maken.

4. Amazing Stories van Steven Spielberg

Apple gaat de ‘Amazing Stories’-serie van niemand minder dan Steven Spielberg nieuw leven inblazen. De show komt oorspronkelijk uit 1980 en heeft sciencefiction, horror en fantasie als thema’s. De video hierboven laat je de eerste aflevering van de oorspronkelijke serie zien, wat goed de sfeer aangeeft. Het gaat om een serie van korte verhalen die losstaan van elkaar, maar wel dezelfde thema’s hebben.

5. Dramashow Jennifer Aniston en Reese Witherspoon

Apple heeft twee seizoenen gekocht met twee steractrices Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Het begint met twintig afleveringen en draait om het leven van twee sterren die iedere ochtend het nieuws presenteren. “Hoe verloopt het leven van mensen die Amerika helpen met ontwaken, en welke uitdagingen komen hierbij kijken?”, aldus het plot.

6. Comedy-serie met Kristen Wiig

Reese Witherspoon werkt daarnaast ook aan een andere komedieserie. Deze bestaat uit tien afleveringen en is gebaseerd op een bundel korte verhalen van Curtis Sittenfeld genaamd ‘You Think It, I’ll Say It. Verder is er nog weinig bekend over het exacte onderwerp en welke acteurs er nog meer meespelen naast Kristen Wiig. Of Wiig daadwerkelijk in de serie verschijnt is ook nog maar de vraag. Volgens Variety is er namelijk een probleem met dubbele filmafspraken van Wiig voor de film Wonder Woman 1984. Het is wel de bedoeling dat Wiig in ieder geval als uitvoerend producent van de serie aanblijft.

Apple tv-dienst aanbod

7. ‘Swagger’ een show over de NBA

Apple werkt aan een nieuwe tv-show met de NBA-ster Kevin Durant in de hoofdrol, zo schrijft Variety. De show wordt geproduceerd door Imagine Television en Thirty Five Media, het bedrijf van Durant zelf. De show zal zich volledig focussen op de Amateur Athletic Union-basketbal. Iedere aflevering vertelt het verhaal over de individuele spelers, coaches en families. De show wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious. Met de show spreekt Apple een nieuwe doelgroep aan: de sportfan.

8. Grote focus op comedy

Apples tv-team heeft er een nieuwe aanwinst bij. Dana Tuinier stapt over van Paramount Network om de creative executive te worden op het gebied van comedy. Ze is een bekende naam, en werkte onder andere mee aan Bob’s Burgers, Cosmos: A SpaceTime Odyssey en New Girl. Verwacht dus een flinke dosis comedy op Apples dienst, ook omdat Apple graag content voor alle leeftijden wil maken. Deze kan vervolgens gemakkelijk in een Apple Store worden getoond.

9. Tv-show over ‘Bijzondere huizen’

Deze tv-show gaat over bijzondere huizen en de personen die ze gebouwd hebben. Het programma zou op zoek gaan naar de gekste en meest indrukwekkende huizen ter wereld, en geeft kijkers vervolgens een blik achter de voordeur. Het eerste seizoen van deze huizenserie bevat tien afleveringen die ieder een uur duren.

10. Tv-serie Are You Sleeping?

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek en heeft actrice Octavia Spencer in de hoofdrol. Het zou hier om een psychologische thriller gaan, die de dochter van een moordslachtoffer en problematische familie volgt.

11. Sony Pictures Television-topvrouw versterkt Apples tv-team

Volgens Variety is er wederom een hooggeplaatst persoon van Sony TV overgestapt naar Apple. Dit keer is het Angélica Guerra, die als ‘hoofd voor Latijns Amerikaanse programmering’ aan de slag gaat. Guerra is een grote naam in de tv-wereld en heeft bij Sony Pictures Television als senior vice president en managing director gewerkt.

Haar nieuwe baan begint deze maand al. Nu de algemene exclusieve programmering steeds meer op zijn plek valt, lijkt Apple zich nu al op specifieke locaties op de wereld te richten. Is de aankondiging van de tv-dienst hierdoor eindelijk in zicht?

12. Apples tv-dienst strikt M. Night Shyamalan voor psychologische thriller

M. Night Shyamalan gaat samen met Tony Basgallop een psychologische thrillerserie maken voor de onaangekondigde tv-dienst van Apple. Shyamalan is een bekende naam in de filmwereld, dankzij titels als Signs, Sixth Sense, The Village en Unbreakable. Variety schrijft dat de serie uit tien afleveringen bestaat die ieder een half uur duren. De psychologische thriller is inmiddels de elfde exclusieve show die Apple voor zijn tv-dienst heeft geregeld.

13. Apple neemt Gaumont Television topman aan als nieuw hoofd productie

Carol Trussell sluit zich aan bij het video-team van Apple. Volgens een bericht op Deadline is zij het nieuwe hoofd programmering van Apples onaangekondigde tv-dienst. Trussell is bekend van Gaumont Television, waar ze sinds 2013 gewerkt heeft. Ze overzag daar onder meer bekende shows als Narcos, Hannibal en F is for Family. Ook heeft ze in het verleden bij Paramount en Lorimar Television gewerkt.

Apples Worldwide Video Programming-divisie heeft er met Trussell een nieuw zwaargewicht bij. De afgelopen maanden heeft Apple de ene na de andere video-expert aangenomen. Ondertussen wachten we nog steeds af tot het bedrijf uit Cupertino zijn Netflix-concurrent officieel uit de doeken doet.

14. Apple strikt Hailee Steinfeld voor Emily Dickinson comedyserie

Apple heeft een nieuwe tv-show aan zijn aanbod toegevoegd. Actrice Hailee Steinfeld zal de hoofdrol spelen in een show die gebaseerd is op de negentiende eeuwse dichter Emily Dickinson. Apple zou een volledig seizoen hebben besteld, met afleveringen die een half uur duren. David Gordon Green, bekend van Pineapple Express en Vice Principals, zou de directie op zich nemen. Dit is de zoveelste komedie die aan het aanbod wordt toegevoegd.

15. Apple werkt aan nieuwe sci-fi-show gebaseerd op Foundation-boeken

Apples tv-dienst krijgt er wederom een sciencefiction-show bij. Het bedrijf is gestart met het filmen van de ‘Foundation’-boekentrilogie. De boeken vertellen het verhaal over een tijd waarin de Melkweg opgeëist is door de Galactic Empire. Als een wiskundige de ondergang van dit keizerrijk voorspelt, richt hij een groep op om de menselijke kennis te bewaren en zo snel mogelijk een nieuw keizerrijk op te zetten.

Deze boeken, geschreven door Isaac Asimov, worden omgezet in een serie door Skydance Television. Een bekende naam voor scifi-fans, omdat zij ook verantwoordelijk zijn voor de Netflix-serie Altered Carbon. Apple lijkt hiermee een flinke uitdaging aan te gaan, want er zijn al tal van filmstudios geweest die een poging hebben gedaan.

16. Apple strikt ‘Bob’s Burgers’-maker voor eerste eigen animatieserie

Na thrillers, comedy’s, science-fiction en actieseries heeft Apple nu zijn eerste animatieserie te pakken. Volgens Variety heeft Apple twee seizoenen van ieder 13 afleveringen gekocht van een nieuwe serie, gemaakt door Loren Bouchard en 20th Century Fox. Bouchard is vooral bekend van zijn animatieserie Bob’s Burgers.

De serie vertelt het verhaal over een familie die in Central Park wonen. Door hun acties redden ze eerst het park, en daarna de rest van de wereld. Kristen Bell, Stanley Tucci en Josh Gad zullen als stemacteurs aantreden. Dit is de eerste animatieserie die aan Apples groeiende tv-aanbod wordt toegevoegd.

17. Apples tv-dienst krijgt comedyserie van J.J Abrams en Sara Bareilles

Apple timmert verder aan de weg en heeft wederom een komedie aan het aanbod toegevoegd. Volgens Variety heeft Apple de serie ‘Little Voices’ besteld van afleveringen die ieder een half uur duren. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. De serie speelt zich af in de jaren 20 en wordt geschreven door Jessie Nelson, bekend van I Am Sam en Stepmom. J.J Abrams en Sara Bareilles nemen de rollen van executive producers op zich.

Volgens de meest recente geruchten is Apple van plan om zijn tv-dienst begin volgend jaar te onthullen. De lancering zou als alles goed gaat in de zomer plaatsvinden.

Apple TV shows

18. Oprah Winfrey aan de slag voor Apple

Niemand minder dan tv-icoon Oprah Winfrey heeft zich aan Apple verbonden. Dit is ze allemaal van plan.

19. Sesamstraat gaat de kids vermaken

Apple slaat de handen ineen met Sesame Workshop om kinderseries te gaan maken voor de streamingsdienst. Sesamstraat zelf wordt al uitgezonden op HBO, maar de twee partijen hebben andere plannen voor kinderseries.

20. Waargebeurd verhaal is inspiratie dramaserie

Aan het aanbod wordt volgens Variety ook een dramaserie toegevoegd, gebaseerd op het waargebeurde verhaal rondom Hilde Lysiak. Lysiak is een jonge tiener die in 2016 over een vermoedelijke moord publiceert in de stad Selinsgrove in haar eigen nieuwskrantje; the Orange Street News. Dat zorgde voor veel kritiek op Facebook, omdat ze op moment van schrijven slechts 9 jaar oud was. In de serie verhuist een meisje van Brooklyn naar een klein dorp waar ze een cold case aan het licht brengt dat andere inwoners, waaronder haar eigen vader, in de doofpot probeerden te stoppen. De serie heeft als uitvoerende producenten Dana Fox and Dara Resnik. Jon M. Chu produceert mee en regisseert.

21. Immigranten krijgen stem

Een team van Academy Award-genomineerde schrijvers en succesvolle producers is bij elkaar gezet om voor Apple de serie Little America te maken. Little America omvat afleveringen geïnspireerd op waargebeurde verhalen van immigranten die in Epic Magazine zijn verschenen. Kumail Nanjiani and Emily V. Gordon schrijven het script. Alan Yang van Master of None is uitvoerend producent en het team wordt bijgestaan door Lee Eisenberg, die betrokken is bij kantoorcomedyserie The Office.

22. Frans succesnummer Calls wordt ingevlogen

Apple gaat voortborduren op de Franse serie Calls, zegt Variety. De miniserie die bestaat uit korte verhalen is van origine van het Franse Canal+. Apple is bezig met de rechten van het eerste seizoen te krijgen, maar gaat ook een coproductie maken in het Engels en maakt dus eigen nieuwe afleveringen.

23. Met dwergen door de tijd reizen

Apple gaat een remake maken van Time Bandits uit 1980. De cultklassieker gaat over een jongetje, Kevin, die samen met een bende van zes dwergen door de tijd reist. Tijdens hun avonturen komen ze in aanraking met historische en mythische figuren terwijl ze achterna worden gezeten door een slechterik.

Niemand minder dan Sean Connery, voormalig James Bond, had een hoofdrol in de iconische film. Apple zou van plan zijn om zo’n twee seizoenen te produceren. Aangezien de show moet inspelen op nostalgische gevoelens is ook de eigenlijke regisseur, Terry Gilliam, van stal gehaald.

24. Nieuwe comedy van de makers van It’s Always Sunny in Philadelphia

Fans ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ opgelet. Rob McElhenney en Charlie Day, de makers van de immens populaire serie, gaan namelijk ook aan de slag voor Apples nieuwe tv-dienst. De serie speelt zich af in een gamestudio en wordt verrassend genoeg in samenwerking met ontwikkelaar en uitgever Ubisoft geproduceerd.

Apple-tv-dienst-overzicht-philadelphia

Het is de eerste keer dat McElhenney en Day weer samenwerken sinds ze doorbraken met bovengenoemde serie. Eerstgenoemde speelt bovendien een rol in de nieuwe comedy. Afleveringen duren een halfuur, zo ontdekte Variety.

25. Serie over een 9(!)-jarige misdaadoplosser

Brooklynn Prince, de achtjarige actrice die opviel met haar verschijning in The Florida Project, gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe serie die geïnspireerd is op het leven van Hilde Lysiak. Dit meisje wist op negenjarige leeftijd eigenhandig een moordzaak in haar stad Selinsgrove op te lossen. Ze bracht het verhaal naar buiten via de Orange Street News, een lokale krant die ze zelf had opgericht.

Prince gaat de rol van Lysiak spelen. In de serie verhuist het meisje van de drukke straten van Brooklyn naar een slaapachtig dorpje in het binnenland van de Verenigde Staten, waar uiteraard iets niet in de haak is. Er gaan minstens tien afleveringen gemaakt worden.

26. Eerste films zijn binnen

Apples TV-dienst draait niet alleen om series. Je kunt namelijk ook naar documentaires en films gaan kijken. De eerste titels die hiervoor zijn binnengehaald zijn ‘The Elephant Queen’ en ‘Wolfwalkers’.

Elephant Queen Apple-TV-overzicht

Eerstgenoemde is een docu over Athena, een moederolifant die haar kudde moet beschermen tijdens een innemende reis door de Afrikaanse savanne. De olifantenfamilie is gedurende vier jaar gefilmd door een bekroond filmmaker en het verhaal over liefde en verlies wordt verteld door Chiwetel Ejiofor. Hij is bekend van onder meer 12 Years a Slave.

Wolfwalkers is een animatieserie dat zich afspeelt in een magische wereld waarin wolven gelijkstaan aan duivels. De hoofdpersoon, Robyn, is belast met het uitroeien van de laatste wolven, maar raakt tijdens deze missie bevriend met een wolf. Hierdoor komt haar missie in gevaar en stelt Robyn vooral haar vader teleur.

27. Office-acteur Steve Carell keert terug in serie

Steve Carell, bekend van de Amerikaanse versie van de hilarische serie The Office, is door Apple gestrikt. Na The Office heeft Carell enkel nog films gedaan. Voor Apple waagt hij zich nu weer aan een serie.

Samen met de al langer betrokken Jennifer Aniston en Reese Witherspoon speelt de acteur in een dramaserie van twee seizoenen met twintig afleveringen. In de serie krijgt de kijker een blik achter de schermen bij een ochtendnieuwsprogramma. Carell speelt een nieuwslezer die moeite heeft met het veranderende medialandschap.

28. Makers Moonlight gaan voor Apple aan de slag

Apple gaat samenwerken met A24. Dit bedrijf zit achter hoog aangeschreven films als Moonlight, dat in 2017 een Oscar wist binnen te slepen, en de documentaire over Amy Winehouse. Het productiebedrijf heeft een meerjarig contract met het bedrijf uit Cupertino getekend en gaat meerdere films en series maken voor de tv-dienst.

29. Apples tv-dienst wordt kindvriendelijk

Apple heeft een deal gesloten met het Canadese productiebedrijf DHX. Deze studio is vooral bekend van Peanuts, een humoristische strip voor kinderen. Het bedrijf gaat series, korte afleveringen en specials voor Apples tv-dienst maken. Snoopy is internationaal het meest bekende personage uit het Peanuts-universum. De aankondiging volgt op eerdere berichten waarin werd gezegd dat Apples tv-dienst kindvriendelijk wordt.

Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Wil jij als eerste meer weten over Apples eigen tv-dienst? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download onze app.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.