Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe
Lars Paymans

Apple werkt hard aan een eigen Netflix-achtige tv-dienst, maar met welke exclusieve series wil het bedrijf jou overtuigen om een abonnement te nemen? In dit overzicht bundelen we alle Apple shows die naar de dienst komen en het nieuws dat erover verschijnt.

Apples tv-dienst krijgt comedyserie van J.J Abrams en Sara Bareilles

Update 7 juni 2018: Apple timmert verder aan de weg en heeft wederom een komedie aan het aanbod toegevoegd. Volgens Variety heeft Apple de serie ‘Little Voices’ besteld van afleveringen die ieder een half uur duren. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen.

De serie speelt zich af in de jaren 20 en wordt geschreven door Jessie Nelson, bekend van I Am Sam en Stepmom. J.J Abrams en Sara Bareilles nemen de rollen van executive producers op zich.

Volgens de meest recente geruchten is Apple van plan om zijn tv-dienst begin volgend jaar te onthullen. De lancering zou als alles goed gaat in de zomer plaatsvinden.

Apple TV shows

Overzicht: Alle shows die naar Apples tv-dienst komen

Hoewel Apple zijn producten en diensten het liefst in het geheim ontwikkelt, is dat lastig te doen bij een streamingdienst. Er moeten deals gesloten worden met studio’s en regisseurs, en die afspraken lekken vroeg of laat een keer uit.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er de afgelopen maanden meerdere geruchten opdoken over series en films die voor Apples dienst gemaakt worden. Deze zetten we voortaan in dit overzicht, dat steeds wordt bijgewerkt als er nieuws is.

Apple strikt Hailee Steinfeld voor Emily Dickinson comedyserie

Update 31 mei 2018: Apple heeft een nieuwe tv-show aan zijn aanbod toegevoegd. Actrice Hailee Steinfeld zal de hoofdrol spelen in een show die gebaseerd is op de negentiende eeuwse dichter Emily Dickinson. Apple zou een volledig seizoen hebben besteld, met afleveringen die een half uur duren. David Gordon Green, bekend van Pineapple Express en Vice Principals, zou de directie op zich nemen. Dit is de zoveelste komedie die aan het aanbod wordt toegevoegd.

Apple werkt aan nieuwe sci-fi-show gebaseerd op Foundation-boeken

Update 11 april 2018: Apples tv-dienst krijgt er wederom een sciencefiction-show bij. Het bedrijf is gestart met het filmen van de ‘Foundation’-boekentrilogie. De boeken vertellen het verhaal over een tijd waarin de Melkweg opgeëist is door de Galactic Empire. Als een wiskundige de ondergang van dit keizerrijk voorspelt, richt hij een groep op om de menselijke kennis te bewaren en zo snel mogelijk een nieuw keizerrijk op te zetten.

Deze boeken, geschreven door Isaac Asimov, worden omgezet in een serie door Skydance Television. Een bekende naam voor scifi-fans, omdat zij ook verantwoordelijk zijn voor de Netflix-serie Altered Carbon. Apple lijkt hiermee een flinke uitdaging aan te gaan, want er zijn al tal van filmstudios geweest die een poging hebben gedaan.

Apple strikt ‘Bob’s Burgers’-maker voor eerste eigen animatieserie

Update 13 maart 2018: Na thrillers, comedy’s, science-fiction en actieseries heeft Apple nu zijn eerste animatieserie te pakken. Volgens Variety heeft Apple twee seizoenen van ieder 13 afleveringen gekocht van een nieuwe serie, gemaakt door Loren Bouchard en 20th Century Fox. Bouchard is vooral bekend van zijn animatieserie Bob’s Burgers.

De serie vertelt het verhaal over een familie die in Central Park wonen. Door hun acties redden ze eerst het park, en daarna de rest van de wereld. Kristen Bell, Stanley Tucci en Josh Gad zullen als stemacteurs aantreden. Dit is de eerste animatieserie die aan Apples groeiende tv-aanbod wordt toegevoegd.

Sony Pictures Television-topvrouw versterkt Apples tv-team

Update 5 maart 2018: Volgens Variety is er wederom een hooggeplaatst persoon van Sony TV overgestapt naar Apple. Dit keer is het Angélica Guerra, die als ‘hoofd voor Latijns Amerikaanse programmering’ aan de slag gaat. Guerra is een grote naam in de tv-wereld en heeft bij Sony Pictures Television als senior vice president en managing director gewerkt.

Haar nieuwe baan begint deze maand al. Nu de algemene exclusieve programmering steeds meer op zijn plek valt, lijkt Apple zich nu al op specifieke locaties op de wereld te richten. Is de aankondiging van de tv-dienst hierdoor eindelijk in zicht?

Apples tv-dienst strikt M. Night Shyamalan voor psychologische thriller

Update 1 maart 2018: M. Night Shyamalan gaat samen met Tony Basgallop een psychologische thrillerserie maken voor de onaangekondigde tv-dienst van Apple.

Shyamalan is een bekende naam in de filmwereld, dankzij titels als Signs, Sixth Sense, The Village en Unbreakable. Variety schrijft dat de serie uit tien afleveringen bestaat die ieder een half uur duren. De psychologische thriller is inmiddels de elfde exclusieve show die Apple voor zijn tv-dienst heeft geregeld.

Apple neemt Gaumont Television topman aan als nieuw hoofd productie

Update 26 februari 2018:Carol Trussell sluit zich aan bij het video-team van Apple. Volgens een bericht op Deadline is zij het nieuwe hoofd programmering van Apples onaangekondigde tv-dienst.

Trussell is bekend van Gaumont Television, waar ze sinds 2013 gewerkt heeft. Ze overzag daar onder meer bekende shows als Narcos, Hannibal en F is for Family. Ook heeft ze in het verleden bij Paramount en Lorimar Television gewerkt.

Apples Worldwide Video Programming-divisie heeft er met Trussell een nieuw zwaargewicht bij. De afgelopen maanden heeft Apple de ene na de andere video-expert aangenomen. Ondertussen wachten we nog steeds af tot het bedrijf uit Cupertino zijn Netflix-concurrent officieel uit de doeken doet.

Apple tv-dienst aanbod

‘Swagger’ een show over de NBA

Update woensdag 14 februari: Apple werkt aan een nieuwe tv-show met de NBA-ster Kevin Durant in de hoofdrol, zo schrijft Variety. De show wordt geproduceerd door Imagine Television en Thirty Five Media, het bedrijf van Durant zelf. De show zal zich volledig focussen op de Amateur Athletic Union-basketbal. Iedere aflevering vertelt het verhaal over de individuele spelers, coaches en families. De show wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious. Met de show spreekt Apple een nieuwe doelgroep aan: de sportfan.

Grote focus op comedy

Update maandag 29 januari 2018: Apples tv-team heeft er een nieuwe aanwinst bij. Dana Tuinier stapt over van Paramount Network om de creative executive te worden op het gebied van comedy. Ze is een bekende naam, en werkte onder andere mee aan Bob’s Burgers, Cosmos: A SpaceTime Odyssey en New Girl. Verwacht dus een flinke dosis comedy op Apples dienst, ook omdat Apple graag content voor alle leeftijden wil maken. Deze kan vervolgens gemakkelijk in een Apple Store worden getoond.

Tv-show over ‘Bijzondere huizen’

Deze tv-show gaat over bijzondere huizen en de personen die ze gebouwd hebben. Het programma zou op zoek gaan naar de gekste en meest indrukwekkende huizen ter wereld, en geeft kijkers vervolgens een blik achter de voordeur. Het eerste seizoen van deze huizenserie bevat tien afleveringen die ieder een uur duren.

Tv-serie Are You Sleeping?

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek en heeft actrice Octavia Spencer in de hoofdrol. Het zou hier om een psychologische thriller gaan, die de dochter van een moordslachtoffer en problematische familie volgt.

Amazing Stories van Steven Spielberg

Apple gaat de ‘Amazing Stories’-serie van niemand minder dan Steven Spielberg nieuw leven inblazen. De show komt oorspronkelijk uit 1980 en heeft sciencefiction, horror en fantasie als thema’s. De video hierboven laat je de eerste aflevering van de oorspronkelijke serie zien, wat goed de sfeer aangeeft. Het gaat om een serie van korte verhalen die losstaan van elkaar, maar wel dezelfde thema’s hebben.

Dramashow Jennifer Aniston en Reese Witherspoon

Apple heeft twee seizoenen gekocht met twee steractrices Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Het begint met twintig afleveringen en draait om het leven van twee sterren die iedere ochtend het nieuws presenteren. “Hoe verloopt het leven van mensen die Amerika helpen met ontwaken, en welke uitdagingen komen hierbij kijken?”, aldus het plot.

Comedy-serie met Kristen Wiig

Reese Witherspoon werkt daarnaast ook aan een andere komedieserie. Deze bestaat uit tien afleveringen en is gebaseerd op een bundel korte verhalen van Curtis Sittenfeld genaamd ‘You Think It, I’ll Say It. Verder is er nog weinig bekend over het exacte onderwerp en welke acteurs er nog meer meespelen naast Kristen Wiig.

Apple tv-dienst aanbod

Sciencefictionserrie van Battlestar Galactica-maker

Ronald D. Moore is één van de eerste bekende namen die zijn nieuwe serie op Apples dienst uit zal brengen. Dit is een bekende naam voor science fiction-fans, omdat Moore de populaire remake van Battlestar Galactica op zijn naam heeft staan. Hij gaat nu een compleet nieuw ‘Space Drama’ voor Apple schrijven. Hoewel de show gemaakt en geschreven wordt door Moore, wordt de productie gedaan door Matt Wolpert en Ben Nedivi, bekend van Fargo. Sony Pictures Television brengt de show uit.

Dat Apple deze grote naam achter zich heeft gekregen, is te danken aan het team met tv-experts dat nu voor het bedrijf werkt. Twee grote namen van Sony’s filmdivisie waren namelijk de eersten die zich bij Apple aansloten, en ongetwijfeld nog warme contacten bij Sony hebben om deze deal mogelijk te maken.

Sci-fi drama van J.J. Abrams

Naast Ronald D. Moore kennen sci-fi fans J.J Abrams uiteraard van de nieuwe Star Wars-films. Apple zou momenteel met HBO strijden voor de rechten op de serie, die draait om de strijd van de wereld tegen een ‘monsterlijke kracht’. Als het Apple lukt om ook Abrams achter zich te krijgen, zou het wederom een grote naam zijn.

Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Wil jij als eerste meer weten over Apples eigen tv-dienst? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download onze app.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.