‘Apple’s tv-dienst komt pas volgend jaar uit’

Rutger Otto
14 augustus 2015, 8:34
2 min leestijd
‘Apple’s tv-dienst komt pas volgend jaar uit’

Apple-fans wachten al lang op een een nieuwe Apple TV en hoewel een vervolg op het kastje dit jaar nog verwacht wordt, komt de televisiedienst van Apple waarschijnlijk pas in 2016 beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-dienst

Het gaat Apple niet helemaal voor de wind met zijn plannen voor een eigen tv-dienst. Deze service, waarmee mensen live naar een aantal televisiezenders kunnen kijken via Apple TV, moest eigenlijk eerder dit jaar al aangekondigd worden. Toen ging het feest niet door, maar stond de nieuwe planning voor september. Ook dat zal waarschijnlijk niet gehaald worden, claimen bronnen van Bloomberg. Oorzaak zou zijn dat onderhandelingen met tv-netwerken niet opschieten.

Volgens geruchten zou Apple de nieuwe Apple TV set-top-box al tijdens de WWDC van dit jaar aankondigen. Toen (in juni) waren de onderhandelingen echter nog bezig. Een nieuwe aankondiging zou in september volgen, maar ook dat wordt te krap. Nu is het zo dat de Apple TV zelf waarschijnlijk wel gepresenteerd wordt, maar dat de tv-dienst pas volgend jaar het levenslicht ziet.

nieuwe apple tv

Apple wil kabel-tv overbodig maken

De televisieservice van Apple moet een abonnementsdienst worden waarmee mensen toegang krijgen tot een pakket aan kanalen. Zo hoopt Apple kabel-aanbieders buitenspel te gaan zetten. De deal staat vooralsnog gepland voor Amerikaanse gebruikers en moet zo’n 40 dollar per maand gaan kosten, wat ongeveer de helft is van wat Amerikanen momenteel voor kabel-tv betalen. De prijs is echter meteen het grootste struikelblok voor televisienetwerken. Niet alleen dat, ook zou Apple nog niet de juiste netwerkcapaciteit hebben om een goede kijkervaring via het internet te kunnen garanderen.

De nieuwe Apple TV zou ook van een aantal verbeteringen voorzien zijn. Zo krijgt hij waarschijnlijk een eigen App Store waarmee gebruikers bijvoorbeeld games kunnen downloaden om op tv te spelen. Ook zal de afstandsbediening vernieuwd worden met een touchpad.

Lees meer over Apple TV

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu