‘Apple TV krijgt een afstandsbediening die je moet richten’

Rutger Otto
29 augustus 2015, 10:44
2 min leestijd
‘Apple TV krijgt een afstandsbediening die je moet richten’

Op de valreep komt er nog eens een nieuwe gerucht over de vernieuwde Apple TV binnen. De afstandsbediening zou bewegingsgevoelig zijn met sensoren, zodat je hem op de televisie kunt richten voor bediening.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV bediening

Dat schrijft TechCrunch. Volgens de website krijgt de afstandsbediening aan de bovenkant een touchpad met daaronder enkele fysieke knoppen en een microfoon voor Siri. In de hardware zijn verder verschillende sensoren aanwezig, die door de Apple TV geregistreerd kunnen worden. Daarmee zou een besturing mogelijk worden door de afstandsbediening op het scherm te richten, iets wat andere tv-makers tegenwoordig ook in hun toestellen implementeren.

Uit de geruchten blijkt dat de vernieuwde afstandsbediening waarschijnlijk op algemene gamers is gerichte. “Een gamecontroller met touchpad, bewegingssensoren en een microfoon zou heel geschikt zijn”, schrijft Matthew Panzarino van TechCrunch. “Apple richt zijn pijlen waarschijnlijk op de meer algemene spellenmarkt, maar ik zou er niet van staan te kijken als dit tot een meer innovatieve besturing zal leiden.”

apple tv release

Gamen op je Apple TV

De nieuwe Apple TV zou naast een gebruiksvriendelijke afstandsbediening naar verwachting ook een geheel eigen App Store krijgen. Daar zijn naast apps dan ook games te downloaden. Zo speel je games straks dus via Apple TV. Gaat Apple dan eindelijk de concurrentie aan met bedrijven als Nintendo? Op de iOS-devices kunnen ook steeds mooiere games gespeeld worden, dus daar hoeft Apple het niet meer voor te laten. Wellicht zou je games zelfs met je iPhone (en MFi-controller) kunnen besturen.

Hobby-project

Ooit noemde Steve Jobs de Apple TV een ‘hobby-project’ en zo heeft het bedrijf het altijd gezien. Met de nieuwe Apple TV lijkt het allemaal wat serieuzer te worden. Het apparaat werd niet voor niks uitgesteld. Panzarino stelt zelfs dat dit ‘de eerste echte Apple TV’ wordt. Apple zou nog steeds bezig zijn om afspraken te maken voor een eigen tv-pakket voor Amerikaanse gebruikers, zodat ze een abonnement bij Apple kunnen nemen in plaats van bij een kabelmaatschappij.

Het komende Apple-event waar alles duidelijk wordt, vindt plaats op 9 september aanstaande. Dan worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uit de doeken gedaan en naar verwachting nog meer.

Lees meer over Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu