iOS App Store toont nu of apps op Apple TV werken

Rutger Otto
12 december 2015, 11:10
2 min leestijd
iOS App Store toont nu of apps op Apple TV werken

Apple heeft een extra regel toegevoegd bij de omschrijving van apps in de App Store, die duidelijk maakt of een app wel of niet met de Apple TV werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV-apps in App Store van iOS

apple tv apps op ios

Voor bezitters van een vierde generatie Apple TV zat er niets anders op dan de Apple TV starten om te kijken welke apps er beschikbaar voor zijn. En omdat je nogal gericht moet zoeken binnen die App Store, was het voor gebruikers soms niet duidelijk welke iOS-apps er ook voor de Apple TV zijn.

Apple heeft het nu gemakkelijker gemaakt om apps voor de Apple TV te zoeken. Op je iPhone of iPad kun je vanaf nu in de App Store zien of een bepaalde app voor iOS ook beschikbaar is op de settopbox. Onder informatie in de App Store staat nu ‘Apple TV’ met daarachter Yes of No. Waarschijnlijk wordt dat later nog wel vertaald naar het Nederlands.

In de App Store op iOS kun je al langer bekijken of een app beschikbaar is voor iets anders dan iOS. Met de komst van de Apple Watch zijn apps voor de wearable namelijk ook al toegevoegd. In tegenstelling tot die apparaten biedt de app echter geen screenshots van de Apple TV-variant.

Nieuwe opties voor de Apple TV

Apple voegt regelmatig nieuwe functies toe aan tvOS. Toen de Apple TV net uit was, waren er bijvoorbeeld nog geen toplijsten of categorieën in de TV App Store. Na een tijdje kwamen die erbij. Volgens Apple topman Eddy Cue zijn er inmiddels ruim 2000 apps beschikbaar voor de nieuwe Apple TV.

Ben je op zoek naar de beste Apple TV-apps van dit moment, check dan ook ons artikel waar we er 24 op een rij hebben gezet. Met onder meer Plex, Netflix, Beamer en Crossy Road.

Lees het laatste Apple TV-nieuws

Via: 9to5Mac
Categorieën: Apple, iOS
Thema: App Store
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen