Apples ‘TV-app’ voor tvOS en iOS wil televisie kijken overzichtelijker maken

Lars Paijmans
27 oktober 2016, 19:19
2 min leestijd
Apples ‘TV-app’ voor tvOS en iOS wil televisie kijken overzichtelijker maken

Apple heeft een gloednieuwe Apple TV-app onthuld tijdens het Hello Again Mac-event. De app heet simpelweg ‘tv’ en moet het makkelijk maken om snel het programma te vinden dat jij wil bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult de TV-app

Apple mag dan geen eigen tv-dienst hebben, dankzij de Apple TV voelt het bedrijf zich toch geroepen om jouw tv-ervaring wat overzichtelijker te maken. Daarmee wordt vanavond de volgende stap gezet met TV. De app werkt samen met bestaande videodiensten en maatschappijen om daar een overzichtelijke digitale tv-gids van te maken.

Apple TV-app

De nieuwe app is tot op het laatste moment geheim gebleven, pas vanochtend lekte het eerste verhaal uit over tv-diensten die zich aan zouden hebben gesloten bij de app. Zo zou Netflix het aanbod hebben afgeslagen, waardoor je de app dus niet kunt gebruiken om te kijken naar het aanbod van die streamingdienst. Netflix zelf heeft nog niets bevestigd, maar de dienst ontbrak tijdens Apple’s (behoorlijk uitgebreide) demonstratie van de TV-app.

Hoe langer je de tv-gids blijft gebruiken, hoe beter de app wordt afgestemd op jouw interesse. Zo kun je een melding verwachten als er een nieuwe show op je staat te wachten. De TV-app focust zich op de Apple TV, maar is daarnaast ook op iOS beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch. Siri speelt er een belangrijke rol, en met een beetje hulp van jouw stem kan de assistent snel het juiste programma opzoeken.

De nieuwe Apple TV-app komt voor het einde van het jaar beschikbaar voor de Apple TV, iPhone, iPad en iPod touch. Jammer genoeg start de nieuwe app exclusief in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de app ook in andere landen beschikbaar komt. Naast deze gloednieuwe Apple-app, maakt Minecraft ook de overstap naar de Apple TV, wat er ongetwijfeld voor gaat zorgen dat het populaire spel nog populairder wordt. Nog voor het einde van het jaar moet Minecraft op de Apple TV beschikbaar komen.

Categorieën: Apple, Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen