Download Apple TV-apps vanaf je iPhone na nieuwe update

Rutger Otto
10 november 2016, 13:32
1 min leestijd
Download Apple TV-apps vanaf je iPhone na nieuwe update

Apple heeft veranderingen aangekondigd voor tvOS-apps. De belangrijkste is dat ze voortaan vanaf een iOS-toestel en via iTunes geïnstalleerd kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV app-update

Het gaat hierbij om apps die automatisch op de Apple TV worden gedownload als een gebruiker de app op zijn iPhone of iPad installeert. Daarvoor moet automatisch downloaden wel zijn ingeschakeld op het iTunes-account van de gebruiker. Dat check je via Instellingen > iTunes en App Store. Uiteraard moet de betreffende app ook op Apple TV beschikbaar zijn. Deze functie zorgt ervoor dat je de apps niet apart hoeft op te zoeken.

Ontwikkelaars kunnen voortaan ook directe links naar tvOS presenteren in iTunes en de iOS App Store. Zo kun je alvast op je iPhone of Mac bekijken hoe de tvOS-app eruit ziet. Voorheen was het niet mogelijk om op andere Apple-apparaten dan de Apple TV naar apps te kijken, nu worden links naar tvOS-apps wel geopend. Via een nieuwe link zie je hoe de app eruit ziet op elk platform, niet alleen op iOS en tvOS, maar ook op watchOS.

apple tv

Apps downloaden en installeren op nieuwste Apple TV

Sinds de komst van de vierde generatie Apple TV is het mogelijk om apps op het kastje te installeren. De Apple TV heeft een eigen App Store met apps die beschikbaar zijn op de televisie. Daaronder zijn video-apps maar ook games en ander entertainment. De oudere generaties van de settopbox hebben die ondersteuning niet.

Apple verkoopt alleen de nieuwste Apple TV nog in de winkel. Oudere apparaten worden uitgefaseerd. De goedkoopste Apple TV heeft 32GB aan opslag en kost 179 euro. De duurdere variant van 64GB kost 229 euro.

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Categorie: Apps
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen