Apple TV introduceert video-previews van apps

Rutger Otto
18 februari 2016, 10:43
2 min leestijd
Apple TV introduceert video-previews van apps

Apple heeft aangekondigd dat ontwikkelaars voortaan korte video’s aan hun App Store-omschrijvingen van tvOS kunnen toevoegen. Daarmee krijgt de gebruiker alvast een indruk van hoe de app eruit ziet.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV app previews

Apple heeft woensdag op zijn ontwikkelaarspagina aangekondigd dat App Previews voor tvOS nu beschikbaar zijn. “Toon je tvOS-app in actie door zijn functies en features tot leven te wekken met een korte video op de App Store voor de Apple TV”, schrijft het bedrijf. “Door een app preview te bieden, kunnen gebruikers zien hoe de app werkt voordat ze overgaan op downloaden.”

Met de toevoeging van deze functie kunnen ontwikkelaars korte video’s toevoegen aan de app-omschrijving. Deze kunnen tussen de 15 en de 30 seconden lang zijn en zijn op de Apple TV te bekijken. Dat moet een betere indruk geven van apps dan via screenshots.

apple tv

iOS 8 previews

App previews bestaan overigens al langer op iOS. Apple introduceerde die functie met iOS 8 in 2014. Binnen de App Store staat helemaal links naast de screenshots van apps vaak een filmpje dat je kunt afspelen om een goed beeld van een app te krijgen. Ontwikkelaars zijn het echter niet verplicht om een video toe te voegen. In de Mac App Store zijn ze helemaal niet te vinden.

Apple TV en tvOS

De vierde generatie Apple TV werd in september van 2015 aangekondigd, een maand later was hij te koop. Het is de eerste versie van de Apple TV die apps ondersteunt. Sinds de introductie heeft Apple al verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je inmiddels hitlijsten bekijken van populaire apps en zijn er steeds nieuwe categorieën toegevoegd binnen de Store.

Op dit moment wordt tvOS 9.2 getest. We verwachten een aantal nieuwe functies voor Apple TV, zoals ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden en mapjes voor apps om het homescreen beter te ordenen. Daarnaast komt er een dicteer-functie voor Siri, maar de Nederlandse taal wordt op dit moment nog niet ondersteund. De Siri-knop op de afstandsbediening opent in plaats daarvan een zoekopdracht.

Lees meer over de Apple TV

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen