De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

App-mappen voor tvOS op komst? Code wijst in de goede richting

Rutger Otto
5 november 2015, 9:06
2 min leestijd
App-mappen voor tvOS op komst? Code wijst in de goede richting

Op het homescreen van de nieuwe Apple TV staan alle app-iconen naast en onder elkaar. Dat zal in het begin niet zo’n probleem zijn als je weinig apps hebt, maar later zijn mappen wellicht handiger.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV app-mappen

Ontwikkelaar Steve Throughton-Smith heeft daarvoor een oplossing gevonden. Hij onderzocht de broncode van tvOS 9.0 en vond daar een code die gebruikt zou kunnen worden voor de ondersteuning van app-mappen. Op Twitter deelde hij zijn bevindingen.

Volgens Smith lijken de mappen vrij veel op die van iOS. Op een pagina in de map zou ruimte zijn voor negen apps in een grid van drie bij drie. Gebruikers kunnen zelf een naam invullen voor de map.

Hoewel de code voor mappen dus al in de Apple TV is ingebouwd, is het nog niet duidelijk of Apple map-ondersteuning binnenkort zal activeren. Momenteel betekent het alleen dat het bedrijf van Tim Cook met de mogelijkheid heeft geëxperimenteerd, al zou het logisch zijn als dit soort mappen na verloop van tijd beschikbaar komen. Zeker als mensen heel veel apps downloaden en willen ordenen.

Andere toevoegingen voor de Apple TV

Sinds de komst van de vierde generatie Apple TV heeft Apple al een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo werden er deze week al toplijsten toegevoegd aan de App Store. Alleen iets vinden binnen die Store blijft lastig, al heeft Apple inmiddels al wel categorieën beschikbaar gemaakt. Dat zijn er momenteel slechts twee: games en entertainment. Met dit soort toevoegingen hoopt Apple het zoeken van apps gemakkelijker te maken, al is het nog niet zo simpel als op iOS.

De categorieën en de toplijsten waren al functies die op de achtergrond aanwezig waren, maar die Apple slechts hoefde te activeren. Wie weet gebeurt dat over een tijdje ook met de mappen. De Apple TV is nu te koop in twee versies. Voor 180 euro heb je het 32GB-model, voor 210 euro het 64GB-model.

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen