Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple TV-app komt naar smartphones van Android

Piet-Jan Lentjes
30 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
Apple TV-app komt naar smartphones van Android

Het lijkt erop dat de Apple TV-app naar Android gaat komen. Dit zegt doorgaans betrouwbare Mark Gurman na het spotten van een vacature.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV-app komt naar smartphones van Android

Apple is op zoek naar een senior ontwikkelaar voor Android om het team van Apple TV te versterken. In de beschrijving van de vacature staat dat de ontwikkelaar gaat werken aan een ‘applicatie die door miljoenen wordt gebruikt om tv en sport te kijken’. Dit lijkt erop dat Apple plannen heeft om de Apple TV-app naar Android-smartphones en -tablets te brengen.

Apple TV+ opzeggen

Als er daadwerkelijk een nieuwe app komt, kunnen Android-gebruikers straks op een makkelijkere manier bij de streaming service van Apple. Nu moeten ze dat nog steeds via de website tv.apple.com checken. De app geeft de Android-gebruikers dan ook toegang tot het kopen en huren van films.

Apple biedt de Apple TV-app al aan op Android-devices, zoals de Chromecast met Google TV. Maar op het standaard Android-platform is de app niet beschikbaar. Apple heeft slechts een aantal apps beschikbaar op het concurrerende platform, zoals Apple Music en een app voor Beats.

De Apple TV-app is ook beschikbaar op een groot aantal andere apparaten, zoals iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Vision Pro, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en nog veel meer. De app is ook te downloaden op de meeste smart-televisies.

Apple TV

Wanneer de Apple TV-app voor Android gaat komen is nog niet bekend. Het is nog niet eens zeker of de ontwikkeling van deze app is begonnen. Maar dat Apple op zoek is naar een ontwikkelaar lijkt goed nieuws te zijn voor Android-bezitters.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu