Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Nieuwe Apple TV afstandsbediening krijgt touchpad’

Rutger Otto
5 mei 2015, 8:55
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV afstandsbediening krijgt touchpad’

De afstandsbediening van de Apple TV krijgt een heel nieuw design, waarmee het meer met aanraking gaat werken.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV afstandsbediening

Dat meldt The New York Times op basis van bronnen die van Apples plannen afweten. De Apple TV afstandsbediening wordt volgens de ingewijden iets dikker dan de huidige versie en voorzien van een touchpad, die gebruikt kan worden voor scrollen. Ook zijn er twee fysieke knoppen.

Als je naar de huidige afstandsbediening van Apple kijkt, zou het logisch zijn dat de cirkel met klikbediening van de afstandsbediening verdwijnt. Het touchpad zou daarvoor in de plaats komen. Gebruikers kunnen dan met de touchpad en aanraking navigeren. Dat zou makkelijker zijn in apps zoals Netflix, waarbij mensen nu nog moeten blijven klikken om door de content te bladeren. Swipen zou een veel modernere oplossing zijn.

Apple tv copy

Remote

Op de iPhone en Apple Watch zijn overigens al oplossingen. De Apple Remote-app stelt gebruikers in staat om met veegbewegingen door Apple TV-content te navigeren, iets wat makkelijker en sneller is dan met de Apple TV afstandsbediening.

De Apple TV afstandsbediening is al sinds de introductie van de tweede Apple TV in 2010 hetzelfde. Na vijf jaar zou hij dus eindelijk een upgrade krijgen. De nieuwe versie moet ongeveer anderhalve centimeter dik worden, drie keer dikker dan de huidige versie.

Nieuwe Apple TV

In juni zou de nieuwe Apple TV getoond moeten worden tijdens de Worldwide Developers Conference. Eerdere geruchten rond het apparaat meldden dat het een A8-processor aan boord zou zijn, evenals een App Store, meer opslagruimte en ondersteuning voor Siri. Eerder dit jaar werd de huidige Apple TV nog in prijs verlaagd, van 99 tot 79 euro. Wereldwijd zijn er meer dan 25 miljoen Apple TV’s verkocht, maar het kastje lijkt aan populariteit te winnen door het gebruikersgemak van Apple-apparaten.

Lees meer over Apple TV

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu