‘Nieuwe Apple TV met verbeterde processor wordt volgende week aangekondigd’

Michel van 't Klaphek
4 september 2019, 20:18
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV met verbeterde processor wordt volgende week aangekondigd’

Volgende week belooft een van de drukste Apple-keynotes ooit te worden. Naast de presentatie van drie nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch wordt dan namelijk ook de Apple TV 6 onthuld.

Gerucht: Apple TV 6 presentatie op 10 september

Dat claimt never_released, een doorgaans betrouwbaar Twitter-account. Mocht het bericht waar zijn, wordt het een stampvolle keynote. Het is namelijk zo goed als zeker dat Apple op 10 september de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max (of Pro), iPhone 11 en Apple Watch Series 5 aankondigt.

Details over de nieuwe mediaspeler zijn schaars. Volgens de bron krijgt de Apple TV in ieder geval een A12-processor, dezelfde chip als de iPhone XS en XS Max. Hierdoor wordt de mediabox niet alleen sneller, maar ook een stuk energiezuiniger. Bovendien kan hij zo beter overweg met Apple Arcade, de gamedienst die later dit jaar van start gaat.

Apple TV 6 presentatie gerucht

De nieuwe Apple TV maakt ook zijn opwachting in de broncode van iOS 13. Op meerdere locaties wordt de nieuwe Apple TV bij zijn codenaam genoemd: ‘AppleTV11,1’. iOS 13 komt waarschijnlijk na afloop van het iPhone 11-event uit voor alle iPhones, maar is al langer als bètaversie te gebruiken.

Alhoewel nog niets zeker is, is de timing niet gek. Apple staat er namelijk om bekend tweejaarlijks een nieuwe Apple TV aan te kondigen. Zo werd de vierde generatie in september 2015 onthuld waarna de Apple TV 4K (vijfde versie) in september van 2017 volgde. Het past daarom in de planning om dit jaar een nieuwe Apple TV aan te kondigen.

Lees ook: Apple-event livestream: zo volg je op dinsdag 10 september alle onthullingen

iPhone 11-event: de verwachtingen

Daarnaast meldt CoinX, meestal een betrouwbare bron, dat Apple dit jaar tijdens de keynote met een verrassing komt. De smartphone-insider maakt het nieuws bekend middels een tweet waarin hij refereert naar “There’s one more thing”, de iconische uitspraak van wijlen Steve Jobs.

Het blijft nog even gissen wat de verrassing wordt, maar mogelijk doelt hij op de Apple Tracker of Apple Glasses. Over beide producten gaan al maanden geruchten rond. De Apple-keynote begint op dinsdag 10 september vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd.

De redactie van iPhoned zit dan uiteraard klaar om je op de hoogte te houden van alle aankondigingen. Download de gratis iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Check alvast onderstaande video met onze verwachtingen om in de stemming te komen!

Bron afbeelding: MacRumors
Categorieën: Devices, iOS
Spotlight: Apple Arcade
Device: Apple TV
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's