‘Apple werkt aan nieuwe Apple TV met 4K-ondersteuning’

Lars Paijmans
16 februari 2017, 13:18
1 min leestijd
‘Apple werkt aan nieuwe Apple TV met 4K-ondersteuning’

Apple wil dit jaar de vijfde generatie Apple TV op de markt brengen, maar deze is minder spectaculair dan gehoopt. Apple TV 4K ondersteuning zou de grootste verbetering zijn.

Apple TV 4K ondersteuning voor 2017

Een nieuw verslag van Bloomberg stelt dat Apple dit jaar nog de vijfde generatie Apple TV op de markt wil brengen. Deze zou als grootste verbetering levendigere kleuren weergeven, wat mogelijk wordt door HDR- en 4K-ondersteuning. Apple zou deze 4K Apple TV al een tijdje testen, samen met de optie om video in ultra hoge kwaliteit te streamen.

Apple TV 4K

Intern heet het zwarte kastje de ‘J105’. Deze gaat een belangrijke rol spelen in Apples missie om de tv-markt te veroveren. Nu steeds meer mensen een 4K tv kopen, is er met de komst van deze nieuwe Apple TV ook een apparaat dat de voordelen van deze schermen benut.

Maar daar blijft het niet bij. Interne bronnen -die liever anoniem willen blijven- zeggen dat Apple keer op keer de verkeerde keuzes heeft gemaakt als het op de Apple TV aankomt. Eerst moest het kastje live tv streamen, maar dat werd nooit gerealiseerd. Vorig jaar moest het apparaat ineens gaan concurreren met de PlayStation en Xbox als gameconsole. Ook dat draaide op niets uit.

Apples video-ambities

Om de woonkamer dit jaar voor eens en altijd wel te veroveren, nam Apple onlangs Timothy Twerdhal aan. De ex-Amazon Fire TV-baas zal een belangrijke rol spelen in het evolueren van de Apple TV. Nu diensten voor Apple steeds meer geld in het laatje brengen en er ook langzaam maar zeker meer wordt geïnvesteerd in originele video-content, heeft Apple immers een apparaat nodig dat deze ambities kan waarmaken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's