‘Apple TV 4K steeds populairder, haalt goedkopere alternatieven in’

Lars Paijmans
23 november 2018, 9:03
2 min leestijd
‘Apple TV 4K steeds populairder, haalt goedkopere alternatieven in’

Hoewel de Apple TV niet de goedkoopste manier is om 4K-films en -series naar je tv te streamen, wordt het kastje in de aanloop naar de feestdagen toch steeds populairder.

Lees verder na de advertentie.

Onderzoek: ‘Apple TV 4K populariteit stijgt’

Dat blijkt uit een onderzoek van databedrijf Thinknum. Zij stellen dat de Apple TV 4K de afgelopen weken een harde groei in populariteit heeft doorgemaakt. Hoewel Amazon nog steeds de internationale marktleider is met de Fire Stick 4K van 35 dollar, komt de Apple TV 4K op de tweede plek in de ranglijst, ondanks de veel hogere aanschafprijs van 179 dollar (of 199 euro in Nederland).

In het onderzoek is goed te zien hoe de Apple TV het hele jaar door een stabiele groei heeft gemaakt, die goedkopere alternatieven als de Chromecast van Google ingehaald heeft. Dat spreekt eerdere rapporten tegen, die juist stelden dat Apple het zwaar had om de duurdere Apple TV te laten concurreren met goedkopere alternatieven.

Apple TV 4k populariteit

Een exacte reden voor de stijgende populariteit noemt het onderzoek niet. Het kan ermee te maken hebben dat de Apple TV meer een premium product is dan een Chromecast. Zo krijg je met een Apple TV een afstandsbediening en tvOS, een besturingssysteem met een eigen App Store en interface die je ook zonder iPhone kunt gebruiken.

De komst van het onderzoek komt op een opvallend moment, omdat gisteren het gerucht opdook dat Apple naast de Apple TV ook een goedkoper Chromecast-achtig apparaat wilde lanceren. Dit kastje plug je in de hdmi-poort van een tv, zodat je er gemakkelijk video’s naar kunt streamen vanaf je iPhone of iPad.

Is er een Apple Chromecast-concurrent onderweg?

Apple zou het goedkopere alternatief overwegen omdat het bedrijf in de loop van 2019 zijn Netflix-concurrent zal uitbrengen. Om deze streamingdienst in korte tijd een groot publiek te geven, kan het kastje een goedkope manier zijn om het aanbod van Apples dienst op een tv te krijgen.

De afgelopen jaren heeft Apple een indrukwekkende lijst met exclusieve shows samengesteld. Volgens geruchten zou een deel van dit aanbod helemaal gratis worden voor Apple-gebruikers, wat het vanaf dag een al een geduchte concurrent voor marktleider Netflix zou maken.

Lees ook: Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Bron: Thinknum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen