‘Volgende Apple TV krijgt App Store, games en een controller’

Wouter Nijsen
18 maart 2014, 17:22
2 min leestijd
‘Volgende Apple TV krijgt App Store, games en een controller’

Het staat hoog op ons verlanglijstje: een Apple TV met een volwaardige App Store. Opnieuw wijst een gerucht op een unieke winkel voor het multimediakastje. Tevens beweert App Advice dat de lancering van de App Store gepaard gaat met een speciale gamecontroller.

‘Apple TV 4 krijgt games en een controller’

Apple TV 4De App Store op de Apple TV 4 moet dezelfde uitgangspunt bieden als op de iPhone en de iPad. Belangrijk verschil is dat Apple met een store voor de Apple TV iedere ‘stomme televisie’ omzet tot een Smart TV. Qua grootte moet de nieuwe Apple TV even groot worden als de Chromecast, aldus App Advice. Als het nieuwe kastje later dit jaar op de markt komt, is het volgens App Advice aannemelijk dat er één of twee exclusieve games bij het pakket zullen zitten.

Apple zou ook eigenhandig werken aan een unieke controller voor de aankomende Apple TV. Met deze controller zou je de ‘mobiele’ games kunnen spelen. Deze zou echter los geleverd worden en niet in een bundel zitten.

Met de verwachte verbeterde techniek moeten Apple TV-games een stuk krachtiger en veelzijdiger worden dan het huidige aanbod. De eerste Apple TV’s worden aangedreven door de krachtige 64-bits A7-processor, die momenteel in de iPhone 5S zit.

Een ander gerucht dat regelmatig oplaait, is dat de volgende Apple TV meer met televisiezenders en kabelbedrijven gaat samenwerken. Hierdoor moet het apparaat een soort van settopbox worden. In oktober 2013 werd kabel-tv-expert Jean-François Mulé aangenomen door Apple.

Verwachte releasedatum

Het is nog even afwachten wanneer de Apple TV 4 wordt aangekondigd. Geruchten doen de ronde dat Apple de vierde generatie deze Kerst verkrijgbaar stelt. Het multimediakastje wordt vermoedelijk in maart of april onthuld op een apart evenement. De Apple TV is sinds maart 2007 verkrijgbaar. De derde generatie is momenteel verkrijgbaar via de Apple Store en andere online winkels voor circa 100 euro.

Het laatste Apple TV nieuws

Categorieën: Accessoires, Devices
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's