Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple stopt de verkoop van de Apple TV 3

Lars Paijmans
5 oktober 2016, 8:36
1 min leestijd
Apple stopt de verkoop van de Apple TV 3

Apple is gestopt met de Apple TV 3 verkoop. De oudere, maar ook goedkopere, versie van de Apple TV is vanaf vandaag niet meer verkrijgbaar in de Apple Store en op Apples website.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV 3 verkoop gestaakt door Apple

Ook als je nu op link klikt die eerder verwees naar de derde generatie Apple TV, word je automatisch doorverwezen naar de pagina van zijn opvolger.

Apple TV 3 verkoop

Apple startte de Apple TV 3 verkoop begin 2012. Destijds was de toevoeging van 1080p ondersteuning en een snellere processor de grote vernieuwingen. Qua uiterlijk was de Apple TV en de bijbehorende afstandsbediening echter niet te onderscheiden van de tweede generatie Apple TV.

Dit veranderde in 2015 toen Apple de Apple TV 4 onthulde. Deze kreeg een nieuwe afstandsbediening met Siri-ondersteuning, en een eigen besturingssysteem met tvOS. Groot nieuws, want voor het eerst konden ontwikkelaars zelf apps gaan maken voor de tvOS App Store.

Geen goedkopere Apple TV meer

Ook toen de verkoop van de Apple TV 4 gestart was, bleef Apple de derde generatie van het kastje verkopen. Door de lagere prijs was het een interessant alternatief voor mensen die simpelweg hun iPhone of Mac via AirPlay op hun tv wilden afspelen. Dat is na vandaag dus niet meer het geval: de goedkoopste Apple TV kost nu 179 euro.

Als je snel bent kun je echter nog wel een refurbished Apple TV 3 aanschaffen via de website van Apple. Andere verkopers zullen de komende tijd bovendien hun voorraad nog wegwerken. Het is namelijk per direct niet meer mogelijk om nieuwe exemplaren te bestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen