Apple investeert in machine learning met overname van Tuplejump

Lars Paijmans
23 september 2016, 8:28
1 min leestijd
Apple investeert in machine learning met overname van Tuplejump

Apple heeft opnieuw een bedrijf gekocht dat zich specialiseert in machine learning. Het uit India afkomstige Tuplejump specialiseert zich in het verwerken van grote hoeveelheden data. De Apple Tuplejump overname is door Apple bevestigd.

Apple Tuplejump overname bevestigd

Volgens Techcrunch heeft Tuplejump met een specifiek doel gekocht: het open source project FiloDB. Deze techniek gebruikt machine learning en voert analyses uit over enorme hoeveelheden data in real time. Op de oude website van Tuplejump was de visie van het bedrijf te lezen, wat goed aansloot bij het doel van Apple. Zo zegt het bedrijf dat de hoeveelheid data die grote bedrijven genereren haast niet meer te controleren is.

“De technieken om deze data in goede banen te leiden waren enorm complex, terwijl ze een stuk simpeler konden”, aldus een statement op de website van Tuplejump. “Daarom begonnen we onze missie om deze techniek zo simpel mogelijk te maken, en de gebruiker de vrijheid te geven om het zo groot te maken als ze zelf willen.”

Waar gebruikt Apple machine learning voor?

Apple heeft de overname bevestigd, maar zegt zoals altijd dat dit soort overnames niet verder toegelicht worden. De afgelopen tijd heeft Apple meerdere bedrijven op het gebied van Machine Learning opgekocht. Zo werden Turi en Perceptio ook overgenomen. Apple gebruikt machine learning voor alle besturingssystemen. Zo komen we het tegen bij Siri, de Portretmodus van de iPhone 7 Plus en de gezichtsherkenning van de Foto’s-app in iOS 10.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Techcrunch
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's