Apple neemt startup met astma-app voor kinderen over

Lars Paijmans
27 mei 2019, 9:13
1 min leestijd
Apple neemt startup met astma-app voor kinderen over

Apple investeert verder in zijn gezondheidsdivisie door een bedrijf over te nemen dat een astma-app voor kinderen heeft ontwikkeld.

Apple neemt Tueo Health over

Dat meldt CNBC, dat op basis van bronnen schrijft dat het uit Californië afkomstige bedrijf Tueo Health nu onderdeel uitmaakt van Apple. Het bedrijf werkte aan software die ouders kan helpen om astma-symptomen te herkennen bij slapende kinderen.

Apple Tueo Health overname

Deze software zit verwerkt in een app die samenwerkt met bestaande ademhalingssensoren. Ouders ontvangen een notificatie op hun smartphone zodra het adempatroon van hun kind ‘s nachts verandert. Op die manier wil Tueo Health gebruikers de middelen geven om tijdig symptomen van astma te ontdekken.

Het is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke startup overneemt, die zich volledig richt op de verbinding tussen technologie en gezondheid. Zo nam het bedrijf in 2016 Gliimpse over, een dienst waarmee je online je gezondheidsdata kunt inzien. Ook Beddit is onderdeel van Apple, een bekend bedrijf dat slaap analyseert en op basis daarvan tips geeft aan gebruikers.

Gezondheid en Apple

Apple-ceo Tim Cook heeft in meerdere interviews benadrukt hoe belangrijk hij gezondheid vindt. Ook volgende week zullen we met de komst van iOS 13 en watchOS 6 weer een aantal nieuwe functies te zien krijgen die hier het gevolg van zijn. Zo zou de Apple Watch een tweetal apps krijgen die medicijngebruik en menstruatie overzichtelijker moeten maken.

Ook zou de iPhone een slaapmodus krijgen die laat zien hoe goed je nachtrust is geweest, ongetwijfeld hebben de mensen van Beddit hier een rol in gespeeld. Kijk volgende week maandag met ons mee als Apple al deze functies officieel onthult tijdens de WWDC-keynote. Bereid je alvast voor met onze uitgebreide WWDC 2019 verwachtingen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's