Tim Cook: ‘Apple overweegt rechtszaak tegen Trumps inreisverbod’

Lars Paijmans
1 februari 2017, 9:37
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Apple overweegt rechtszaak tegen Trumps inreisverbod’

Apple zou op het punt staan om juridische stappen tegen Donald Trump te nemen. CEO Tim Cook heeft laten weten een proces te willen beginnen tegen het inreisverbod. Of het ook echt tot een Apple Trump rechtszaak komt, is nog even afwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Trump rechtszaak wordt overwogen

The Wall Street Journal schrijft vandaag dat Tim Cook aan de krant heeft laten weten dit proces in gang te willen zetten. “We zullen daarnaast bij het Witte Huis blijven aandringen om het inreisverbod terug te draaien”, aldus Cook. Of het ook echt tot een rechtszaak komt is nog niet duidelijk.

“Meer dan ieder ander land in de wereld, is ons land sterk door onze achtergrond van immigranten. Genomineerd met onze capaciteit en de mogelijkheid om mensen welkom te heten met verschillende achtergronden. Het is hoog tijd dat we hier bij stilstaan en hier goed over nadenken.”

Apple Trump rechtszaak

In het interview benadrukt Cook dat hij meerdere berichten heeft gekregen van Apple-medewerkers die getroffen zijn door het inreisverbod. Hij omschrijft de mails als hartbrekende verhalen, van mensen die vrienden en familie hebben, collega’s zijn en gewoon belasting betalen. “Ze maken onderdeel uit van onze gemeenschap”, aldus Cook.

Eerder deze week stuurde Tim Cook al een interne memo naar Apple-medewerkers over het inreisverbod. Hierin liet hij weten het niet eens te zijn met deze regel en dat het niet past bij de waarden die Apple najaagt. Medewerkers van Apple hebben geld gedoneerd aan fondsen die immigranten te hulp schieten, en Apple zal de opbrengst van deze inzameling verdubbelen.

Protest uit de techwereld

Apple is lang niet het enige bedrijf dat zich uitspreekt tegen de plannen van Donald Trump. Zo protesteerden medewerkers van Google een paar dagen geleden en liet Google CEO Sundar Pichai weten het fundamenteel oneens te zijn met Trump. Ook Microsoft, Facebook, Twitter en andere techbedrijven delen deze mening. Niet zo gek, aangezien minstens de helft van de twintig grootste Amerikaanse techbedrijven opgericht is of momenteel geleid wordt door iemand uit een ander land dan de VS. Ook Apple-oprichter Steve Jobs was de zoon van een Syrische immigrant.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen