Tim Cook: ‘iPhone-inruilprogramma is groot succes’

Michel van 't Klaphek
26 oktober 2019, 10:21
2 min leestijd
Tim Cook: ‘iPhone-inruilprogramma is groot succes’

Apple zet volop in op duurzaamheid en wil daarom maar al te graag dat je je oude iPhone bij hen inlevert. Volgens Apple-topman Tim Cook is het Trade In-programma een groot succes.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: ‘Apple Trade In groot succes’

Tim Cook heeft een award van non-profit Ceres gekregen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Voorafgaand aan de uitreiking sprak de directeur van Apple met GQ over het klimaat. Volgens Cook is Apple hard op weg om haar productieketen ‘sluitend’ te maken.

Hiermee bedoelt hij dat er voor de productie van nieuwe Apple-apparaten geen nieuwe grondstoffen nodig zijn, omdat deze materialen (zoals koper) uit oude devices gehaald worden. Apple heeft speciale robots ontwikkeld die alle apparaten volledig kunnen strippen van kostbare grondstoffen.

apple trade in 2

Cook vermeldt dan ook trots dat momenteel een derde van de klanten in Apple Stores hierbij gebruikmaken van het Trade In, het inruilprogramma. Uit het interview wordt niet helemaal duidelijk of hij hiermee doelt op alle mensen die de Apple-winkel betreden, of alleen de personen die daadwerkelijk een nieuwe iPhone kopen. De tweede optie lijkt ons aannemelijker.

Verder spreekt de Apple-topman de wens uit om een duurzaamheidskeurmerk voor producten in de Apple Store te maken. Het bedrijf wil hiermee producenten van hoesjes, opladers en andere accessoires motiveren om hun producten zo duurzaam mogelijk te maken. Cook geeft aan dat het keurmerk nog geen officieel plan is, maar dat hij wel met de gedachte speelt.

Lees ook: Tip: Zoveel korting krijg je op een nieuwe iPhone als je een oude inruilt

Over Apple Trade In

Trade In is het programma van Apple waarbij je van de aanschaf van een nieuwe iPhone direct je oude exemplaar kunt inleveren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je krijgt namelijk een vergoeding voor je oude toestel.

Jammer genoeg is deze wel een stuk minder hoog dan wanneer je het toestel via bijvoorbeeld Marktplaats zou verkopen. Om de beste prijs voor je toestel te krijgen check je ons artikel over het inruilen van je iPhone. Vergeet ook niet te stemmen in onze poll over wat jij met je oude iPhone doet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: GQ (Engels)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu