‘Deze Apple-tracker gaat je helpen spullen terug te vinden’

Michel van 't Klaphek
31 augustus 2019, 13:06
2 min leestijd
‘Deze Apple-tracker gaat je helpen spullen terug te vinden’

Goed nieuws voor mensen die altijd hun sleutelbos kwijt zijn. Het lijkt erop dat Apple binnenkort een ‘tracker’ uitbrengt waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden met je iPhone en iPad. Zo gaat Apples speurneus eruitzien.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit is de Apple-tracker voor het terugvinden van spullen’

Het is al langer bekend dat Apple werkt aan een concurrent voor de Tile. Dit bluetooth-apparaatje kun je bijvoorbeeld aan sleutels, een juwelendoosje of portemonnee hangen en zo via je telefoon terugvinden. Het lijkt erop dat Apple gelijktijdig met iOS 13 een eigen tracker uitbrengt en MacRumors claimt de eerste foto’s in handen te hebben.

Apple-tracker spullen tabblad 2

De Apple-tracker wordt rond, klein en wit van kleur. In het midden prijkt het logo van de iPhone-maker. Alhoewel het design lijkt op dat van andere trackers, kan het zo zijn dat het uiteindelijke ontwerp iets afwijkt. De afbeelding is namelijk gevonden in een vroege versie van iOS 13, waarvan in september de definitie versie verschijnt.

Vanaf dan wordt ook de Find My-app geüpdatet met een nieuw tabblad: Spullen. Zodra je te ver uit de buurt raakt van je rugzak of sleutelbos krijg je een notificatie. Desgewenst kun je de Apple-tracker hierbij een geluidje laten afspelen, zodat je de spullen makkelijker kunt terugvinden. Via de nieuwe optie ‘Veilige locaties’ kun je de tracker op bepaalde plekken uitschakelen, zoals in je eigen woning.

Apple-tracker-2

Spullen terugvinden wordt makkelijker

Ook kun je de locatie van bepaalde spullen delen met familie en vrienden, zodat zij je kunnen helpen zoeken. Om het speuren makkelijker te maken heeft Apple een ar-functie in Find My toegevoegd. Op het scherm van je iPhone worden je kwijtgeraakte spullen aangegeven met een rode ballon, zodat je ze makkelijker kunt herkennen. Op die manier kun je een sleutelbos alsnog terugvinden, ook al ligt ‘ie verstopt onder een stapel kleren.

Wanneer je iets definitief kwijt bent kun je het voorwerp als verloren opgeven. Zodra iemand anders met een iPhone jouw verloren portemonnee dan tegenkomt kan diegene het voorwerp scannen. Hierbij worden jouw contactgegevens getoond zodat je de spullen kunt terugkrijgen.

Wellicht horen we tijdens het iPhone 11-event op 10 september meer over de nieuwe Apple-tracker. Dan vindt namelijk de jaarlijkse keynote plaats, waar naast de drie 2019 iPhones ook nieuwe Apple Watches uit de doeken worden gedaan. Check onze verwachtingen in onderstaande video.

Bron: MacRumors
Categorie: iOS
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's