Waarom Apple meer zelf gaat produceren en Toshiba’s chipafdeling wil overnemen

Lars Paijmans
3 april 2017, 11:57
2 min leestijd
Waarom Apple meer zelf gaat produceren en Toshiba’s chipafdeling wil overnemen

Apple is van plan om de chipafdeling van Toshiba over te nemen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want ook Google en Amazon zouden een oogje op de divisie hebben. Het is wederom een aanwijzing dat Apple meer productie in huis wil halen, maar waarom?

Lees verder na de advertentie.

Apple Toshiba chipdivisie-overname

Het gaat hier om de divisie van Toshiba die de NAND geheugenchips maakt. Deze afdeling vertegenwoordigt 20 procent van de volledige NAND-chipmarkt ter wereld. Apple zou met negen andere bedrijven concurreren voor de overname, aldus The Korean Herald.

Apple Toshiba chips

Nikkei stelt tegelijkertijd dat Broadcom en Silver Lake 18 miljard dollar geboden hebben voor de divisie. Als Apple hier overheen gaat, zou het een van de grootste overnames zijn in de geschiedenis van het bedrijf. Ook Apples leveranciers TSMC en Foxconn zouden de handen ineen hebben geslagen om de afdeling te kopen.

De timing van het gerucht is opvallend. Vanochtend bleek namelijk nog dat Apple de samenwerking met Imagination Technologies stopzet. Apple zou zelf grafische chips gaan maken voor toekomstige iPhones en iPads en heeft daardoor het Britse bedrijf niet meer nodig.

Apple wil productie in eigen handen

Combineer dit met deze Apple Toshiba overname en je merkt dat Apple steeds meer productie in huis wil halen. Apple maakt er werk van om minder afhankelijk te worden van externe factoren. Hierdoor is het gemakkelijker om in hoog tempo veranderingen door te voeren. Het zorgt er bovendien voor dat er in theorie minder vaak dingen uitlekken over toekomstige Apple-producten. Zo zitten er nu nog geheugenchips van Toshiba en Samsung in de iPhone 7 Plus en MacBook Pro met Touch Bar.

Deze geruchten zijn namelijk vaak afkomstig uit het productieproces bij een van de externe fabrikanten van iPhone- of iPad-onderdelen. Als Apple in de komende jaren de productie in eigen hand neemt, wordt het ook makkelijker om it terug te dringen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen