Apple-topman Phil Schiller wijt softwarebugs aan ‘slechte week’

Rutger Otto
17 december 2017, 13:59
2 min leestijd
Apple-topman Phil Schiller wijt softwarebugs aan ‘slechte week’

Phil Schiller praat in een interview over het afgelopen jaar bij Apple. Daarbij gaat hij onder meer in op de softwarefouten die opdoken in iOS en macOS.

Lees verder na de advertentie.

Phil Schiller over nieuwe iPhone

Apple-topman Phil Schiller, bij het bedrijf actief als marketingdirecteur, gaf een interview met The Telegraph. Met de krant blikt hij terug op 2017. “Het was een heel nieuw soort jaar voor ons”, zegt hij. “We hebben er lang naartoe gewerkt, maar we wilden een nieuwe generatie aan telefoons leveren zoals elk jaar en dat is gelukt met de iPhone 8. Tegelijkertijd wilden we ook iets maken wat helemaal nieuw was; een compleet andere weg inslaan. Dat deden we met de iPhone X. Zoiets boden we eerder niet aan, maar het pakte heel goed uit.”

Apple biedt inmiddels meerdere iPhones aan, maar Schiller vindt het niet te veel. Hij zegt bijvoorbeeld dat de inmiddels twee jaar oude iPhone SE de vraag van sommige gebruikers bedient. Schiller kan niets zeggen over een mogelijke opfrisbeurt van het toestel.

homepod alternatief

HomePod

In een eerder interview sprak Schiller al over het uitstel van de HomePod-speaker. Dat doet hij nu weer. Volgens Schiller toont het uitstel het verschil van Apple ten opzichte van concurrenten. Volgens hem brengen veel bedrijven snel een product uit om hun eerder gestelde datum te halen, maar dat is bij Apple anders.

“We staan aan het begin van een nieuwe markt van intelligente speakers voor in huis”, zegt Schiller. “Sommige bedrijven brengen apparaten uit, zelfs als ze denken dat het niet direct een succes wordt. Dat doen wij niet. Wij hechten waarden aan de kwaliteit van dingen en als het nog niet klaar is, dan brengen we het niet uit.”

Apple-softwarebugs

Dan waren er nog de softwarebugs waar Apple dit jaar mee kampte. Zo bleek vrij simpel toegang mogelijk tot macOS-systemen van gebruikers en liet een datumbug iOS 11 crashen. Schiller zegt daarover dat Apple ‘gewoon een slechte week had’. “Er zijn wat dingen gebeurd, dat is alles. Het team doet onderzoek en we doen er alles aan om te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

Opinie: iOS 11 is nog steeds niet waar het moet zijn

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen