Apple topman in gesprek met China Mobile over iPhone

Redactie
11 januari 2013, 7:29
1 min leestijd
Apple topman in gesprek met China Mobile over iPhone

Tim Cook is de topman van Apple en heeft onlangs in China met Xi Guohua van het bedrijf China Mobile over de iPhone gesproken. Gisteren werd het nieuws door China Mobile naar buiten gebracht dat het gesprek heeft plaatsgevonden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone in China

iphone-tim-cook

De populariteit van de iPhone geldt wereldwijd en ook in China zijn er vele liefhebbers van de smartphone van Apple. Op dit moment heeft China Mobile in de Volksrepubliek als een van de grootste aanbieders van mobiele telefonie de iPhone van Apple nog niet in het aanbod opgenomen. Daar komt wellicht binnenkort verandering in. Als dat het geval is, dan zal de samenwerking tussen Apple en de telecomgigant een enorme boost geven aan de verkoop van iPhones in China.

700 miljoen klanten

China Mobile heeft als grootste mobiele telefonie aanbieder meer dan zevenhonderd miljoen klanten. Het spreekt voor zich dat het aanboren van deze klantenmarkt voor Apple weer een groot succes zal opleveren. Met de meer dan zevenhonderd miljoen klanten is China Mobile het grootste telecombedrijf en heeft wat dat betreft meer klanten dan elke andere aanbieder van mobiele telefonie in de wereld. Overigens is over de uitkomst van het gesprek nog weinig bekend geworden, maar de eerste stappen zijn nu zeker gezet.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen