De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple toont vanaf volgende week reclame in de App Store

Rutger Otto
29 september 2016, 9:11
2 min leestijd
Apple toont vanaf volgende week reclame in de App Store

De Search Ads zullen vanaf 5 oktober opduiken in de App Store. Ontwikkelaars kunnen vanaf nu advertentieruimte inkopen.

Lees verder na de advertentie.

App Store reclame vanaf volgende week te zien

Dat de App Store zou veranderen, dat wisten we al. In juni kondigde Apple grote vernieuwing aan voor de appwinkel, waaronder de toevoeging van reclame in de zoekresultaten. Inmiddels zijn de Search Ads live gegaan voor ontwikkelaars, die nu advertentieruimte kunnen kopen. Vanaf volgende week woensdag zullen ze verschijnen in de resultaten na een zoekopdracht.

Met Search Ads kunnen ontwikkelaars bieden om hun app bovenaan te tonen als gebruikers op bepaalde termen zoeken. Daarmee biedt Apple hen de kans om beter zichtbaar te worden in de App Store, die bomvol staat met concurrerende apps. Gebruikers hoeven zich niet door tientallen advertenties te ploegen; er staat er altijd één bovenin de resultaten. Die wordt met een lichtblauwe kleur en een advertentie-icoontje uitgelicht zodat hij herkenbaar is als reclame.

app store reclame

Niet hinderlijk

Sinds de aankondiging in juni zijn de Search Ads al opgedoken bij sommige bètatesters. Apple zegt dat het veilingsysteem waarmee reclameruimte wordt ingekocht eerlijk voor ontwikkelaars is – ook voor hen met een kleinere geldbuidel. Topman Phil Schiller zegt dat Apple ‘voorzichtig heeft overwogen hoe deze advertenties kunnen werken op een manier dat klanten er blij mee zijn’.

Ontwikkelaars kunnen eerst proberen

Ontwikkelaars kunnen de reclameservice eerst een tijdje proberen. Dat doet Apple door hen 100 dollar aan te bieden om in advertenties te steken. Via de Search Ads website kunnen ontwikkelaars aan de slag. De prijs van advertenties is gebaseerd op kosten per tik, dus ontwikkelaars betalen alleen als een gebruiker een advertentie opent. Apple toont advertenties op basis van een combinatie van aanbod en relevantie van de zoektermen. Het koppelen van reclames aan woorden gaat automatisch.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple Ads
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu