De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘De toekomst van Apple: minder iPhones, meer diensten’

Michel van 't Klaphek
19 februari 2019, 9:30
2 min leestijd
‘De toekomst van Apple: minder iPhones, meer diensten’

De afgelopen maanden zijn veel belangrijke mensen bij Apple van baan gewisseld, of zelfs helemaal vertrokken. Dit heeft alles te maken met Apples nieuwe toekomstvisie. Het bedrijf wil minder afhankelijk zijn van iPhones en gaat zich meer richten op diensten.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple toekomst: meer diensten, minder iPhones’

Dat zegt The Wall Street Journal op basis van zelf uitgevoerd onderzoek. De krant heeft gekeken naar de personeelswijzigingen van de afgelopen maanden, en komt met enkele interessante conclusies op de proppen. Ten eerste is John Giannandrea tegenwoordig Senior Vice President. Het voormalig hoofd kunstmatige intelligentie heeft zodoende een flinke promotie gemaakt.

Apple tv-dienst opinie

Daarnaast is Bill Stasior uit zijn rol gezet als hoofdverantwoordelijke over Siri, Apples spraakassistent. Stasior heeft een nieuwe, minder prominente baan binnen Apple gekregen. Angela Ahrendts, die verantwoordelijk was voor de fysieke Apple Stores, vertrekt in april zelfs helemaal.

Al deze personeelswisselingen zorgen ervoor dat Apple in de toekomst een andere koers gaat varen. Men wil niet langer afhankelijk zijn van groeiende iPhone-verkoop, maar haar geld verdienen met diensten en innovatieve technologieën.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Apple over 10 jaar

Volgens Gene Munster, een bekende Apple-analist, is dit een teken aan de wand dat Apple zich klaarmaakt voor de komende periode. ‘Apple wil zich laten zien het komende decennium. Technologie verandert harder dan ooit tevoren, en Apple moet dus continu haar succesformule bijslijpen om niet achter te raken.’

En inderdaad, het wemelt de afgelopen maanden van berichten over nieuwe Apple-diensten. Het bedrijf uit Cupertino zou onder meer een nieuwe Apple tv-dienst, nieuwsdienst à la Netflix en een heus gameabonnement willen uitbrengen. Daarnaast heeft men met Apple Music één van de grootste muziekstreamingdiensten ter wereld.

Alle onrust over de tegenvallende iPhone-verkoop begon begin dit jaar, toen Apple een omzetwaarschuwing afgaf. Het was de eerste keer ooit dat het bedrijf dit deed. Uiteraard leverde dit de nodige onrust op. Apple scherpte onder meer de inruilprijzen voor oudere iPhones bij en schroefde de productie terug. Het lijkt er dus echter op dat men in de toekomst helemaal niet meer afhankelijk wil zijn van smartphones verkopen.

Ook interessant: 5 manieren waarop Apple omgaat met de teruglopende iPhone-verkoop

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu