Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Blinde Apple-medewerker legt uit hoe Apple toegankelijkheid verbetert

Lars Paijmans
18 juli 2016, 10:45
2 min leestijd
Blinde Apple-medewerker legt uit hoe Apple toegankelijkheid verbetert

Apple zet zich al jaren in om iPhones, iPads en al hun andere producten zo toegankelijk mogelijk te maken. Voor mensen met een beperking is een iPad hierdoor een uitkomst. Jordan Castor is een 22-jarige blinde Apple-medewerker, die zich inzet om toegankelijkheid te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Apple toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

In een uitgebreid interview met Mashable, legt Castor uit hoe ze bij Apple terecht is gekomen. Tijdens een banenmarkt in 2015 werd ze voorgesteld aan een Apple-medewerker. Daar vertelde ze waarom haar eerste iPad zoveel voor haar betekende.

Apple toegankelijkheid

“Alles werkte gewoon meteen na het opstarten, ook voor mensen met een beperking. Dit was iets wat ik voorheen nog nooit had meegemaakt.”

Voor Castor was dit reden genoeg om aan de slag te gaan als stagiair bij Apple, waar ze zich focuste om de kwaliteit van de VoiceOver-functie te verbeteren. Na naar stage kreeg ze een baan aangebonden in Apples team voor design en kwaliteit op het gebied van toegankelijkheid (accessibility).

Ook bij het nieuwe Swift Playgrounds is ze nauw betrokken. Playgrounds wil het toegankelijk maken voor kinderen om te leren programmeren, en met de hulp van Castor moet deze app ook voor blinde en slechtziende kinderen bruikbaar worden. Volgens haar is er een grote groep visueel gehandicapte kinderen die al jaren wachten op een manier om te beginnen met programmeren. Met Swift Playgrounds moet deze wens een realiteit worden.

Lees ook: 6 manieren waarop Swift Playgrounds kinderen leert programmeren

De reden waarom Apple toegankelijkheid zo goed aanpakt heeft te maken met het feit dat al deze functies standaard op apparaten zet. Gebruikers hoeven hierdoor niet losse bestanden of apps te downloaden, en kunnen de toegankelijkheidsfuncties simpelweg in de instellingen aan- en uitzetten. Niet zo gek dus dat het bedrijf hier de afgelopen jaren meerdere prijzen voor heeft gekregen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu