‘Apples zelfrijdende auto gespot op de openbare weg’

Lars Paijmans
28 april 2017, 12:06
1 min leestijd
‘Apples zelfrijdende auto gespot op de openbare weg’

Apple is officieel begonnen met het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Een witte testauto is gezien toen hij uit Apples fabriek reed.

Lees verder na de advertentie.

Apple testauto gespot in Californië

Op 14 april kreeg Apple toestemming om zelfrijdende auto’s te testen op openbare wegen. Het bedrijf laat er geen gras over groeien, want Bloomberg heeft de eerste bewegende beelden van het testmodel in handen. In totaal rijden er drie auto’s met zes Apple-medewerkers rond in Californië.

Apple gebruikt een witte Lexus RX50h SUV en heeft deze uitgerust met meerdere sensoren, camera’s en een radar. Opvallend genoeg zouden het geen zelfgemaakte sensoren van Apple zijn, maar bestaande onderdelen die simpelweg aangeschaft zijn.

Apple Testauto

Dat het bedrijf uit Cupertino een witte Lexus kiest voor de test is niet gek, want het bedrijf gebruikt soortgelijke wagens namelijk ook om nieuwe kaartinformatie voor Apple Maps te registreren.

Normaal gesproken houdt Apple prototypes en tests van nieuwe producten en diensten geheim, maar dat gaat natuurlijk lastig als het op auto’s aankomt. Zo is het verplicht om door te geven welke afstanden de auto’s afleggen en of er ongelukken zijn gebeurd.

Geen Apple-auto, wel software

Toch zegt de auto zelf ons weinig over wat Apple precies van plan is. Zo zou het bedrijf geen volledig eigen ‘Apple-auto’ meer willen lanceren, maar een softwaresysteem dat bestaande automerken kunnen gebruiken.

Het autoteam staat onder leiding van Bob Mansfield en zou tot het einde van 2017 de tijd hebben om zichzelf te bewijzen. Dan hakt Apple de knoop door en wordt besloten of er daadwerkelijk een Apple-autosysteem komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen