‘Apple-personeel test Siri-speaker thuis in aanloop naar WWDC-onthulling’

Lars Paijmans
10 mei 2017, 12:04
1 min leestijd
‘Apple-personeel test Siri-speaker thuis in aanloop naar WWDC-onthulling’

In aanloop naar een mogelijke onthulling op WWDC, testen verschillende Apple-medewerkers de Siri-speaker in hun huis. Krijgt het apparaat een scherm?

Lees verder na de advertentie.

Apple-personeel test Siri-speaker in huis

Uit een nieuw verslag van Bloomberg blijkt dat Apple al maanden de Siri-speaker op de best mogelijke manier test: door ze in de woonkamers van het personeel te plaatsen. Hoewel topman Phil Schiller eerder deze week nog stelde dat slimme speakers een scherm nodig hebben, wil dit nog niet zeggen dat dit ook voor de Siri-speaker geldt.

Update: Lees alles over de Apple HomePod

test Siri-speaker

Met de tests stoomt Apple de speaker klaar voor een release, die mogelijk volgende maand al plaatsvindt. Tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2017 zou Apple de Siri-speaker onthullen. Niet zo gek, want dit nieuwe product heeft ontwikkelaars hard nodig om er een succes van te maken.

Wel of geen scherm in de Siri-speaker?

Gisteren maakte Amazon de nieuwe Amazon Echo bekend: een geduchte concurrent mocht Apple daadwerkelijk een Siri-speaker uitbrengen. De Echo Show heeft voor het eerst een scherm, waarop je video’s kunt kijken, videogesprekken kunt voeren en de weersverwachting ziet.

Amazon zou openstaan voor integratie van Apple Music, al ligt het voor de hand dat Apple die functie voorlopig exclusief houdt voor zijn eigen product. Hetzelfde geldt voor Amazon, dat in 2015 stopte met de verkoop van de Apple TV en ook nog steeds zijn streamingdienst niet voor tvOS heeft uitgebracht.

Apple lijkt de strijd aan te willen gaan met een speaker die inzet op superieure geluidskwaliteit dankzij techniek van Beats. Het design zou enigszins op de Mac Pro lijken, al wordt er met geen woord over een scherm gerept.

Lees ook: 5 redenen om uit te kijken naar de Siri-speaker van Apple

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Thema: Siri
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen