Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zien: zo uitgebreid test Apple de robuustheid van je iPhone

Yannick Chalkiopoulos
30 mei 2024, 15:00
2 min leestijd
Zien: zo uitgebreid test Apple de robuustheid van je iPhone

In een nieuwe video is te zien op welke manieren Apple de iPhone test tegen water- én valschade. Dit moet een iPhone doorstaan, voordat het toestel in de winkels verschijnt!

Lees verder na de advertentie.

iPhones krijgen uitgebreide tests

De nieuwste iPhones zijn spat-, water- en stofbestendig dankzij de IP68-classificatie. Apple voldoet aan deze classificatie sinds de introductie van de iPhone 12-serie. Deze telefoons vallen ook onder IEC-norm 60529. Die beschrijft dat iPhones een maximale diepte van zes meter onder water moeten overleven tot dertig minuten. Om zeker te zijn van deze classificatie en norm voert Apple uitgebreide tests uit bij de iPhones.

Dat heeft YouTuber MKBHD nu vastgelegd in zijn nieuwste video’s. Hij is uitgenodigd in laboratoria van Apple, waar de iPhones worden getest op bestendigheid tegen water én stof. Ben je benieuwd naar de tests die Apple uitvoert op iPhones, voordat ze in de winkel verschijnen? Bekijk dan hier een deel van de video’s van Marques Brownlee:

Verschillende levels worden getest

Apple test in de laboratoria de verschillende levels van waterdichtheid bij iPhones. Op de video hierboven kun je zien dat Apple onder andere het eerste level test, waarbij regen wordt gesimuleerd. In dat geval wordt er water met weinig druk op de iPhone gespoten, zoals in het dagelijks leven met regen kan gebeuren. Hiermee wordt IPX 4 vastgesteld bij de iPhone, maar dat is pas het begin van de uitgebreide tests.

Bij level twee, drie en vier wordt de waterdruk opgevoerd. Zo wordt bij het derde level met grote druk water op de iPhone gespoten. Bij level vier test Apple hoe lang de iPhone het volhoudt onder water. Aan de hand van deze projecten wil Apple er zeker van zijn dat de iPhone goed beschermd is tegen water. Dat is niet alles, want de iPhone wordt ook getest tegen val- en schokschade. Bekijk die tests hieronder:

iPhones zijn goed beschermd

De iPhone is de laatste jaren steeds steviger geworden en dat is ook terug te zie in de tests. Waar de iPhone 6 er nog om bekend stond gemakkelijk te buigen, kunnen de nieuwste iPhones wel tegen een stootje. Dat test Apple natuurlijk ook, bijvoorbeeld door de iPhone van grotere hoogte te laten vallen. Daarnaast worden iPhones (en andere apparaten als de Vision Pro) vastgemaakt aan een trillende plaat, om de robuustheid te testen.

Zo worden situaties als een hobbelige snelweg of een achtbaanrit nagemaakt. De iPhones voldoen dus aan de IP68-classificatie en IEC-norm 60529, maar dat is niet zomaar. Apple heeft de iPhones uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat de toestellen wel tegen een stootje kunnen. Heeft jouw iPhone een val helaas niet overleefd? Of ben je nog op zoek naar een nieuwe telefoon? Bekijk dan de beste prijzen van de iPhone 15 (Pro) in onze prijsvergelijker!

Apple iPhone 15 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 40,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 779,-

Bekijk prijzen

Apple iPhone 15 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 52,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.030,21

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu