De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple test vijf verschillende iPhone 7 modellen’

Rutger Otto
1 december 2015, 9:13
2 min leestijd
‘Apple test vijf verschillende iPhone 7 modellen’

Hoe komt de nieuwe iPhone er over een jaar uit te zien? Apple houdt nog wat opties open, volgens een nieuw gerucht test het bedrijf momenteel vijf verschillende modellen.

Lees verder na de advertentie.

Apple test iPhone 7-modellen

Het is eigenlijk nog te vroeg om al iets over de iPhone 7 te kunnen weten, maar de eerste geruchten duiken mondjesmaat alweer op. Het nieuwste bericht komt van G For Games, dat schrijft dat Apple vijf modellen test voor de iPhone 7. Allemaal zouden ze er duidelijk verschillend uitzien.

Het is de vraag of we het bericht wel serieus kunnen nemen, want het duurt nog bijna een jaar voordat de iPhone 7 uitkomt. Toch zou het kunnen dat Apple nu al mogelijkheden test voor het nieuwe model, want hierna volgt nog een heel voortraject van tests en daarna ontwikkeling en productie. G For Games schrijft dat in één van de modellen de Lightning-aansluiting wordt vervangen met een USB-C-poort.

Verder zou Apple een model testen met draadloos opladen en eentje met de vingerafdrukscanner in het display. Ook schijnt er gewerkt te worden aan multi-touch 3D Touch en dual camera’s.

iphone 7

Geruchten rondom het nieuwe toestel

Wat uiteindelijk in de iPhone 7 terecht komt, kunnen we onmogelijk nog vaststellen. Een vingerafdrukscanner in het display zou een enorme verandering betekenen. Daarmee zou Apple afstand kunnen doen van de homeknop, waardoor het bedrijf de toestellen iets minder lang kan maken of een nog groter scherm kan invoeren. Draadloos opladen zou gezien de concurrentie (Samsung heeft het bijvoorbeeld al in enkele toestellen) best kunnen.

Aan de andere kant moeten we dit soort geruchten nu nog met een korreltje zout nemen. Het zou goed kunnen dat Apple experimenteert met al deze mogelijkheden, maar dat het nog te vroeg is om ze in een toestel te implementeren.

Vorige week kwam er ook al een gerucht rond de iPhone 7 uit. Apple zou de koptelefoon-aansluiting willen verwijderen. Oortjes of een hoofdtelefoon zouden dan aangesloten moeten worden via de Lightning-poort. Overigens zou een USB-C-aansluiting daarvoor wel weer van pas komen.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: G For Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu