‘Apple onderzoekt temperatuursensor waardoor je iOS-apparaat langer meegaat’

Michel van 't Klaphek
18 maart 2018, 13:33
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt temperatuursensor waardoor je iOS-apparaat langer meegaat’

Apple heeft eind 2016 een patent ingediend die ervoor zorgt dat jouw accu langer meegaat, welk apparaat je ook gebruikt. Dit doet men door de omgevingstemperatuur beter te meten.

Lees verder na de advertentie.

Apple temperatuursensor patent ingediend

Het patent werd ontdekt door Patently Apple en toont hoe Apple van plan is om de accuduur van zijn apparaten te verbeteren. Ten eerste gaat het apparaat in kwestie de omgevingstemperatuur meten. Uit onderzoek blijkt dat je accucapaciteit verliest wanneer je een apparaat oplaadt in een te koude, of juist te warme omgeving. Een temperatuur van tussen de 16 en 22 graden Celsius is ideaal.

Om dit voor elkaar te krijgen, is Apple van plan iPads, iPhones, iMacs en MacBooks uit te rusten met een sensor, vlakbij de accu. Deze sensor meet de temperatuur van de omgeving, en geeft direct een melding wanneer deze niet ideaal is. Ook wordt gemeten hoe warm de accu zelf is. Dit is van belang omdat een te groot temperatuurverschil tussen de batterij en omgeving eveneens slecht is voor de accuduur.

Zodra de sensor een te groot temperatuurverschil meet, toont hij één van bovenstaande iconen. Het eerste plaatje toont een te koude situatie, terwijl het in het tweede voorbeeld te warm is. Hierdoor kan de accu wellicht niet compleet opladen. Dit komt door de lithium-ion-techniek, waarop de meeste accu’s van tegenwoordig gebaseerd zijn.

Apple speelt in op heisa van vorig jaar

Deze accu’s kunnen letterlijk groter of kleiner worden, afhankelijk van de temperatuuromstandigheden. Wanneer je op het icoon drukt of klikt – afhankelijk van welk apparaat je gebruikt – wordt aanvullende informatie getoond. Je krijgt dan bijvoorbeeld de tip om je apparaat op een ander moment op te laden.

Ook kun je direct uitgebreide statistieken inzien, zoals welke app of welk programma de meeste stroom verbruikt. Tot nog toe zijn deze gegevens altijd ietwat dieper verscholen in instellingenmenu’s.

De timing van het patent is opvallend. Eind vorig jaar kwam namelijk naar buiten dat Apple oudere iPhones doelbewust vertraagde, om problemen zoals onverwachts afsluiten te voorkomen. Het patent laat zien dat Apple al voor deze ontstane heisa bezig was met dergelijke kwesties. Zoals altijd is het bij patenten nog maar de vraag wanneer een dergelijk product uit gaat komen, als het überhaupt ooit verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Patently Apple
Categorieën: Apple, Geruchten, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen