Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple’s plannen voor eigen televisie allang in koelkast’

Gijs Ettes
19 mei 2015, 8:23
2 min leestijd
‘Apple’s plannen voor eigen televisie allang in koelkast’

Al jaren gaan geruchten dat Apple zou overwegen om een eigen televisie uit te brengen. Volgens The Wall Street Journal zijn die plannen inmiddels meer dan een jaar geleden de koelkast in gegaan, na jaren van onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple televisie komt er voorlopig niet’

Televisie zou niet genoeg unieke features hebben

Volgens de betrouwbare krant zou Apple de plannen om een UDH-tv met een camera (niet te verwarren met de Apple TV settopbox) uit te brengen al meer dan een jaar geleden hebben geannuleerd. Belegger en aandeelhouder Carl Icahn schreef gisteren een open brief aan Apple-ceo Tim Cook over de plannen van het bedrijf om in 2016 een 55-inch en 65-inch televisie uit te brengen, maar die lijken niet door te gaan.

Naar verluidt startte Apple bijna tien jaar geleden een onderzoek naar de televisiemarkt, maar het bedrijf kon geen unieke features of redenen vinden om deze te betreden. Wel werd er gekeken naar verschillende schermgroottes en de toevoeging van een FaceTime-camera, maar dat zou niet genoeg zijn om consumenten te overtuigen om een Apple televisie te kopen.

Het televisieproject van Apple zou overigens niet helemaal zijn afgeschoten, maar het team dat eraan werkte, is op andere projecten zijn gezet. Daarmee is de kans aanwezig dat er – wanneer een van de teamleden wél met een goed idee komt – toch ooit een televisie van Apple op te markt komt. Momenteel lijkt een dergelijk product echter ver weg.

WWDC 2015: nieuwe Apple TV en meer

Apple TV apple televisie

Tijdens de WWDC-keynote op 8 juni aanstaande kunnen waarschijnlijk wel rekenen op een nieuwe versie van de Apple TV met Siri-ondersteuning, een betere afstandsbediening met touchpad, ondersteuning voor apps van derden en een online tv-abonnement dat waarschijnlijk eerst alleen in de VS beschikbaar wordt.

De elektrische auto van Apple die Icahn ook in zijn brief noemt, zien we volgens de belegger in 2020 terug. Apple heeft daarover nog niets losgelaten.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu