Apple gaat samen met andere smartphonefabrikanten diefstal te lijf

Gijs Ettes
16 april 2014, 9:01
1 min leestijd
Apple gaat samen met andere smartphonefabrikanten diefstal te lijf

Apple heeft, samen met andere grote smartphonefabrikanten als Samsung, HTC, Nokia en Huawei, een overeenkomst getekend om haar toestellen vanaf juli 2015 te voorzien van een zogenoemde kill switch die het mogelijk maakt om smartphones op afstand uit te schakelen. De maatregel heeft vooralsnog alleen betrekking op de VS, maar mogelijk wordt de functionaliteit op termijn ook in Europa ingevoerd.

Lees verder na de advertentie.

iphone diefstal

De overeenkomst is een belangrijke stap in het bestrijden van onder andere iPhone diefstal. Door de kill switch kan immers alleen nog de rechtmatige eigenaar van een smartphone hem opnieuw activeren en gebruiken. De functie staat – tot teleurstelling van de Californische staatssenator Mark Leno – standaard niet aan, maar moet door de gebruiker worden ingeschakeld.

Vorig jaar nam Apple al stappen om het zomaar resetten van de iPhone te voorkomen met de introductie van Activation Lock, een functie in iOS 7 die het onmogelijk maakt om een iPhone te wissen zonder dat je het Apple ID en bijbehorende wachtwoord weet. Activation Lock werkt samen met Zoek mijn iPhone en maakt het toestel een stuk minder aantrekkelijk voor potentiële dieven. Op die manier moet er een einde komen aan de grootschalige iPhone diefstal, die het afsluiten van een verzekering van het toestel vrijwel verplicht maakt.

Gebruikers die een iPhone 5S hebben, kunnen hun toestel middels Touch ID en hun vingerafdruk van extra bescherming voorzien. Daarnaast kun je als iPhone-gebruiker een eenvoudige pincode van vier cijfers instellen, maar aanbevolen wordt om te gaan voor een toegangscode met zowel cijfers als letters.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu