De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Zo zorgt iOS 13 ervoor dat je nooit meer je sleutels kwijtraakt’

Michel van 't Klaphek
4 juni 2019, 19:06
2 min leestijd
‘Zo zorgt iOS 13 ervoor dat je nooit meer je sleutels kwijtraakt’

Ben je ook altijd je portemonnee of sleutels kwijt? Daar heeft Apple een oplossing voor. De Apple Tag weet namelijk precies waar je spullen zijn en laat de locatie op een kaart zien. De zoeksensor zou later dit jaar verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Tag: dit Apples antwoord op Tile’

Dat blijkt uit aanwijzingen die MacRumors in de broncode van iOS 13 heeft gevonden. De Apple Tag is een klein apparaatje dat je bevestigt aan spullen, zoals een rugzak of autosleutels, waarna ze traceerbaar zijn via de Find My-app. Zodra je in de buurt bent, maakt de sensor contact met je iPhone of iPad.

Ook kun je via de kaart in Find My de precieze locatie van je zoekgeraakte spullen zien. De Apple Tag zou worden gekoppeld aan Apple ID en iCloud, net zoals andere Apple-apparaten. Zodra je dichterbij komt, kun je via de bijbehorende Find My-app een alarm laten afgaan. De Apple Tag maakt via bluetooth contact met je iPhone.

Apple Tag uitg

Over het uiterlijk van de zoeksensor is nog weinig bekend, maar volgens geruchten gaat ‘ie lijken op de Tile. Deze zoeksensor wordt ontwikkeld door een onafhankelijke maker en is al enige tijd verkrijgbaar. De Tile werkt op een accu en wordt geleverd met een speciale app om spullen in terug te vinden.

Volgens de hints uit iOS 13 probeert de Apple Tag niet alleen kwijtgeraakte spullen terug te vinden, maar ook de kans op kwijtraken kleiner maken. Zodra de afstand tussen de sensor en je iPhone te groot wordt krijg je bijvoorbeeld een notificatie met daarin de vraag of je niks vergeet.

Ook kun je bepaalde plekken als uitzondering toevoegen, zodat je bijvoorbeeld op kantoor niet continu lastiggevallen wordt. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Apple de Tag uitbrengt. De interne naam is ‘B389’ en tijdens de WWDC 2019 keynote werd geen aandacht aan de sensor besteedt. Mogelijk komt de Apple Tag in september gelijktijdig met iOS 13 uit.

WWDC 2019

Gisteren vond Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie plaats. De avond zat bomvol met aankondigingen waaronder iOS 13, macOS Catalina, watchOS 6, een nieuw besturingssysteem voor de iPad en ook de Mac Pro werd vernieuwd. Alles nog eens rustig nalezen? Check dan onze WWDC 2019 round-up voor een overzicht van de aankondigingen.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu