‘Hoe Apple zijn Tag nauwkeuriger maakt dan de concurrentie’

9 september 2019, 9:08
2 min leestijd
‘Hoe Apple zijn Tag nauwkeuriger maakt dan de concurrentie’

Apple zou morgen een ‘Tag’ onthullen, een apparaatje dat helpt om kwijtgeraakte spullen terug te vinden. Apple zou hiervoor een specifieke techniek gebruiken die extra nauwkeurig is.

Lees verder na de advertentie.

Zo wordt de Apple Tag extra nauwkeurig

Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt (via MacRumors) dat Apple de zogenaamde Ultra-Wideband (of UWB) techniek gebruikt voor deze tags. Het is dan ook geen toeval dat alle drie de 2019 iPhones deze UWB-technologie ingebouwd hebben.

Apple Tag

Ultra-wideband is een techniek die radio-signalen uitzendt in een klein gebied, zodat het weinig stroom kost. Hiermee kan een iPhone beter zijn plaats bepalen binnenshuis, zodat de techniek nauwkeuriger werkt dan bluetooth of wifi. Door de Apple Tags ook uit te rusten met UWB, kan de locatie ervan heel precies worden vastgesteld. Een stuk beter dan hoe soortgelijke trackers (zoals bijvoorbeeld die van Tile) dat doen met bluetooth.

Een iPhone met UWB en de Apple Tag kunnen de afstand tot elkaar tot in detail in kaart brengen. Dit gebeurt door de tijd te berekenen die een radiogolf nodig heeft om van het ene naar het andere apparaat te reizen. Daarmee kan een iPhone je tot 5 centimeter van de Tag brengen. Om een beeld te geven: die nauwkeurigheid is zo’n 100 keer beter dan bluetooth en wifi, die bij
een afstand van 5 meter al moeite krijgen.

Ook ondersteuning voor bluetooth?

Het is nog onduidelijk of Apples Tag volledig afhankelijk wordt van deze UWB-techniek. Dat zou namelijk betekenen dat het apparaatje enkel te gebruiken is met 2019 iPhones en nieuwer. Om die reden verwachten we dat hij ook bluetooth en wifi ondersteunt voor oudere iPhones.

Uit gelekte info van iOS 13 is gebleken dat deze onaangekondigde Tag nauw samenwerkt met de vernieuwde Zoek Mijn-app van Apple. Deze kun je gebruiken om de locatie van je Apple-apparaten op een kaart terug te zien, zolang ze aan je iCloud-account gekoppeld zijn. De Tag zou een eigen tabblad in de app krijgen.

Door deze bijvoorbeeld in je rugzak of aan je sleutelbos te doen, ontvang je een notificatie als de Tag buiten het bereik van je iPhone raakt. Ben je hem alsnog kwijt, dan kun je op een kaart precies zien waar deze zich bevindt. Zodra je dichtbij bent gebruikt de app ARKit om de omgeving te scannen met je iPhone-camera.

De kans is groot dat we dit nieuwe accessoire morgen te zien krijgen tijdens het iPhone 11-event. In onderstaande video zetten we al onze andere verwachtingen van deze grote presentatie op een rijtje.

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu