Apple Tablet gespot in de statistieken van Flurry
Redactie

Het zal jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat er woensdag om 19:00 (Nederlandse tijd) een Keynote van Apple zal zijn. Tijdens deze Keynote zal hoogstwaarschijnlijk een Tablet worden geïntroduceerd. Er wordt al tijden flink gespeculeerd over bijvoorbeeld het besturingssysteem van het apparaat, maar door de statistieken de onderzoekssite Flurry worden enkele geruchten geloofwaardiger.

Van applicaties worden dikwijls statistieken bijgehouden. Een ontwikkelaar kan tijdens het ontwikkelen een simpele code implementeren waardoor een extern systeem allerlei gegevens kan verzamelen over de gebruikers. Op deze manier weet je dan bijvoorbeeld hoe vaak je applicatie wordt opgestart, hoe vaak het crasht en hoeveel iPhones/iPods het gebruiken.

Flurry

Flurry is een website die een dergelijke code aan ontwikkelaars aanbiedt. Vele ontwikkelaars maken hier gebruik van, en dus heeft het bedrijf op dit moment veel informatie. De laatste tijd duikt er steeds vaker onbekende apparaten op in de statistieken. Uit de locatie-gegevens blijkt dat de apparaten zich in Cupertino bevinden. Dit is een sterke aanwijzing dat de apparaten zich bij Apple bevinden.

Firmware 3.2

De apparaten sturen naast de locatie-gegevens nog meer informatie mee. Er wordt bijvoorbeeld ook een firmware-versie mee gestuurd. Uit deze gegevens blijkt dat het apparaat op firmware 3.2 draait. Deze firmware is nog niet uit voor de iPhones en iPods, en dus lijkt het erop dat niet firmware 4.0, maar firmware 3.2 overmorgen geïntroduceerd  gaat worden.

Bron: MobileCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.