De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Apple koopt radio app Swell voor 30 miljoen dollar’

Rutger Otto
28 juli 2014, 10:22
2 min leestijd
‘Apple koopt radio app Swell voor 30 miljoen dollar’

Swell zou op het punt staan om overgenomen te worden door Apple voor een bedrag van 30 miljoen dollar. Deze week zou de ‘slimme’ radio app offline worden gehaald in de App Store.

Update: De deal is rond, reacties van Apple en Swell.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt het betrouwbare Recode uit verschillende bronnen. Apple zou 30 miljoen dollar over hebben voor de deal. Swell zou maar weinig luisteraars hebben, ondanks dat de app goed in elkaar stak. Als je maar genoeg via Swell naar radio of podcasts luistert, komt de app vanzelf met nieuwe tips, gebaseerd op jouw luistergedrag en je smaak.

http://vimeo.com/69039206

Podcast-app in de auto

Swell is dankzij een simpele interface perfect voor in de auto: met een swipe ga je naar de volgende zender en met grote knoppen zie je in een oogopslag wat je moet hebben. Mogelijk kan Apple die kennis implementeren in CarPlay, het iOS-systeem voor auto’s van Apple dat rijden simpeler en comfortabeler moet maken.

Swell draait meer om praatprogramma’s en podcasts dan muziek. Apple heeft zelf een podcast-app, maar die wordt maar weinig gewaardeerd door de community. Het zou dus ook kunnen dat het Swell team, waarvan waarschijnlijk bijna alle medewerkers meegaan naar Apple, wordt ingezet om de eigen podcast te gaan verbeteren. Zo zou het team podcast-aanraders kunnen gaan doen, gebaseerd op het luistergedrag van de gebruiker.

Veel Apple overnames

Inmiddels heeft Apple gereageerd met de standaarduitspraak wanneer het bedrijf een overname doet: “We kopen kleinere techbedrijven van tijd tot tijd, en meestal spreken we niet over het doel of plannen.” Op de website van Swell staat een afscheidsboodschap: “We willen je laten weten dat de dienst van Swell niet langer beschikbaar is. We hebben een mogelijkheid gekregen om kwaliteitsproducten te maken die de levens van gebruikers positief zullen veranderen, en we zijn dankbaar voor onze luisteraars. Bedankt voor de support!”

Het bedrijf uit Cupertino doet de laatste tijd veel aankopen van startups. Vorige week werd bekend dat Apple BookLamp overnam voor 10 tot 15 miljoen dollar. Ook dat bedrijf houdt zich bezig met persoonlijke aanraders, maar dan voor boeken.

De afgelopen negen maanden deed Apple onder leiding van Tim Cook 29 overnames, waaronder de monsteraankoop van Beats voor 3 miljard dollar.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu