Apple Support toont nu geautoriseerde iPhone-reparateurs in je omgeving

Lars Paijmans
7 december 2016, 11:53
2 min leestijd
Apple Support toont nu geautoriseerde iPhone-reparateurs in je omgeving

Apple heeft de online Support-pagina stilletjes vernieuwd. Als je een kapotte iPhone of iPad nu wil inleveren ter Apple Support reparatie, kun je hier ook gemakkelijk een afspraak bij een geautoriseerde derde partij inplannen. Goed nieuws, want hierdoor is jouw kapotte iDevice waarschijnlijk sneller gerepareerd.

Lees verder na de advertentie.

Apple Support reparatie nu sneller dan ooit

De bijgewerkte site werd ontdekt door Macrumors. Voortaan verwijst Apple je niet standaard meer naar haar eigen Apple Stores, maar krijg je alle geauthoriseerde resellers te zien. Goed nieuws voor mensen die niet in de buurt van Amsterdam, Haarlem of Den Haag wonen: hierdoor is er namelijk altijd wel een afleverpunt bij je in de buurt.

Apple Support reparatie

Ook als je wel in de buurt van een van de drie Apple Stores woont, kan dit een goede manier zijn om sneller een gerepareerde iPhone te krijgen. De wachttijden bij Apples officiële winkels zijn namelijk erg lang, terwijl dit bij derde partijen vaak niet zo is.

Nu Apple Support ook derde partijen laat zien, kun je vanuit deze pagina direct de snelste route er naar opvragen. Deze partijen zijn stuk voor stuk door Apple goedgekeurd en mogen en kunnen dus AppleCare reparaties verrichten, evenals reparaties van je toestel als de garantie verstreken is.

Zo kies je een derde partij voor reparatie

Je komt de nieuwe Apple Support functie vanzelf tegen als je online een reparatie aanvraagt. Nadat je het probleem hebt uitgelegd en je Apple ID hebt ingevuld, verschijnt er een kaart in beeld met daarop alle reparateurs in de buurt. Door vervolgens op een van de rode pinnetjes te klikken, zie je precies wanneer er tijd is voor een afspraak.

Met deze verandering zorgt Apple ervoor dat het wat minder druk wordt in de Apple Store, en dat jij als gebruiker hopelijker eerder je kapotte toestel terug hebt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen