Waarom Apple al drie jaar op rij de beste techsupport-afdeling ter wereld heeft

Lars Paijmans
13 maart 2017, 13:07
2 min leestijd
Waarom Apple al drie jaar op rij de beste techsupport-afdeling ter wereld heeft

In een ideale wereld gaan smartphones nooit kapot, maar als je iPhone het toch begeeft mogen we volgens dit onderzoek blij zijn dat we hem bij Apple Support in kunnen leveren. De Apple Support kwaliteit is namelijk ook dit jaar weer goed voor een eerste prijs.

Lees verder na de advertentie.

Apple Support kwaliteit opnieuw beloond

Ieder jaar wordt door Laptop een prijs uitgereikt aan het techbedrijf met de beste support-afdeling. Net als in 2015 en 2016 gaat Apple ook dit jaar weer met de eerste prijs naar huis, gevolgd door Acer.

Apple scoort een 93 uit 100, met subscores die de afzonderlijke support-afdelingen beoordelen. Zowel telefonisch als online behaalt Apple een topscore, wat bijvoorbeeld te danken is aan de korte wachttijd die je hebt als je telefonisch contact zoekt. Gemiddeld duurt het volgens Laptop 6 minuten om iemand van Apple aan de lijn te krijgen.

Apple support kwaliteit

Tel hier de website en Support-app van Apple bij op en je krijgt een hulpafdeling die handige tips geeft en je op een vriendelijke manier helpt met je probleem. De enige manier waarop Apple volgens het onderzoek nog beter kan worden, is door medewerkers beter op de hoogte te houden van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van Apple-producten. Ook stelt Laptop voor om op Twitter direct met een oplossing te komen, in plaats van alleen een linkje te sturen naar de supportpagina.

Klantenservice als feature

Apple zet de klantenservice al jaren in als reden om voor het merk te kiezen. In iedere Apple Store is een speciale afdeling waar je met vragen en problemen terecht kunt, en ook op de website is de supportpagina altijd in de buurt. Onlangs bracht Apple zelfs een speciale Support-app uit, die het nog makkelijker maakt om vanaf je iPhone of iPad antwoord te krijgen op vragen.

Onderaan de ranglijst van de supportprijs staan Asus, Samsung en MSI. Deze partijen geven foutieve info, verwarren producten met elkaar of zijn slecht bereikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Laptop
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen