Garantie checken via Apple Support blijft mogelijk zonder gekoppeld Apple ID

Erwin Vogelaar
2 januari 2018, 19:01
2 min leestijd
Garantie checken via Apple Support blijft mogelijk zonder gekoppeld Apple ID

Via Apple Support de garantie en AppleCare-status van een tweedehands toestel checken wordt toch niet een stuk moeilijker. Het gekoppelde Apple ID was tijdelijk nodig.

Lees verder na de advertentie.

Apple Support garantie checken

Update: Apple heeft zijn website inmiddels weer aangepast en via checkcoverage.apple.com controleer je gewoon weer met een IMEI-nummer de service- en supportdekking.

Origineel bericht: Via de Apple Support-website was het vooralsnog redelijk makkelijk om informatie van een toestel te achterhalen. Door het IMEI-nummer in te vullen, was te zien hoe het zit met de garantie en of er betaald is voor AppleCare. Erg handig voor bijvoorbeeld het tweedehands kopen van een toestel. Nu gaat dat helaas niet meer zo makkelijk.

Het is vanaf nu namelijk nodig om in te loggen met het Apple ID dat verbonden is met dat toestel. Dus om de garantie te controleren van een toestel dat je tweedehands wil kopen, moet er ingelogd worden met het Apple ID van de huidige eigenaar.

Vanuit Apple is dit een logische beslissing. Alleen de eigenaar van een toestel mag informatie over dat toestel controleren. De aanpassing is onderdeel een nieuwe opzet van het Support-portaal. Na het inloggen met je Apple ID zie je alle verbonden toestellen. Daar klik je op om de informatie te zien. Ook geeft de pagina meldingen als AppleCare bijna verstreken is en staan je reparaties en Support-momenten van de afgelopen drie maanden vermeld. Deze informatie is ook terug te vinden in de Apple Support-app, die je hier in de App Store downloadt.

Hoewel het een vervelende aanpassing is voor tweedehands kopers, werkte het checken van de garantie en de AppleCare-status via een IMEI-nummer niet altijd. De eigenaar kon het AppleCare-plan namelijk op het laatste moment alsnog annuleren, waardoor je met de gebakken peren zat.

Tips voor het kopen van tweedehands iPhone

Zit je rond te kijken naar een tweedehands iPhone? Dan moet je met nog enkele dingen rekening houden. Wij hebben zeven tips voor een iPhone tweedehands kopen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen