Apple stuurt iPhone naar dief

Redactie
2 januari 2010, 16:41
2 min leestijd
Apple stuurt iPhone naar dief

Dat Apple soms moeilijk doet hebben enkele developers al ervaren, maar nu is er ook een consument het slachtoffer van Apple’s gerechtigheid. De iPhone van Alisa was gestolen rond de kerstdagen, maar Apple wilt haar iPhone niet terug sturen.

Geen aangifte van gestolen iPhone

Nadat de iPhone was gestolen, ging Alisa naar het politiebureau en maakte daar melding van de diefstal. Ze deed geen aangifte, omdat ze niet genoeg tijd had om naar vele foto’s van de mogelijke dader te kijken en ze de dief maar een milliseconde had gezien. Dat ze geen aangifte deed blijkt later erg funest te zijn geweest.

Lees verder na de advertentie.

Mail van Apple over diefstal iPhone

Een paar dagen later na de diefstal kreeg ze een mail van Apple dat haar iPhone ter reparatie lag. De dief had kennelijk haar iPhone opgestuurd naar Apple om die te laten opereren, maar het serienummer van de iPhone was nog steeds gekoppeld aan Alisa’s mailadres.

Om dit na te gaan belde ze Apple op om dit te laten bevestigen en Apple bevestigde dit. Ook regelde ze dat er een bevestiging kwam dat zij de eigenaar was van het telefoonnummer die gekoppeld was aan haar iPhone.

Apple weigert iPhone terug te sturen

De politie sprak lang met Apple om Alisa’s iPhone terug te krijgen, maar het mocht niet baten. Apple weigerde de telefoon terug te sturen naar Alisa, de eigenlijke eigenaar. Ze had geen aangifte gedaan, Apple vond het te link om zo iets te ondernemen. Ze belde AT&T op en deze bevestigde dat het haar iPhone was (door het serienummer), maar er was geen AT&T nummer meer aan verbonden.

Wel aangifte en Apple blijft stug

Uiteindelijk heeft Alisa officieel aangifte gedaan en door de honderden foto’s gekeken. Toch wilt Apple de iPhone niet sturen naar Alisa, de reden hiervan is onbekend.

Wordt vervolgd?

Wat Apple gaat doen is nog geheel onbekend. Het is wel zo dat als er veel (negatieve) aandacht aan zulke zaken wordt besteed Apple zich noodgedwongen moet overgeven en dan misschien de iPhone terug geeft aan de échte eigenaar.

Bron: Gizmodo

Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's