‘Apple Stores krijgen iBeacons’

Roel van Hout
17 november 2013, 9:51
1 min leestijd
‘Apple Stores krijgen iBeacons’

Apple is naar verluidt van plan om de Apple Stores te gaan voorzien van iBeacons. Wat zijn dat precies?

De titel ‘iBeacon’ dook al op tijdens de WWDC in juni van dit jaar, toen iOS 7 voor het eerst werd getoond. iBeacon is dan ook pas mogelijk sinds de meest recente versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Bijna een half jaar later lijkt Apple er wat mee te willen gaan doen, aldus 9to5Mac.

iBeacon is een sensor, die is bedoeld om gebruikers van informatie over producten in de Apple Store te voorzien via de Apple Store app. Simpel gezegd is het een soort van uitgebreid schapkaartje: als je bij een product in de buurt komt, zal je iPhone of iPad een melding geven van waar je precies naar staat te kijken.

iBeacon moet serviceniveau verder verhogen

iBeacon

Apple Stores staan al niet bekend om het gebrek aan service en verkoopmedewerkers, maar met de iBeacon wil Apple het serviceniveau in de winkels nog verder verhogen. De iBeacons zullen namelijk ook kunnen worden gebruikt om klanten van informatie over workshops te voorzien, of ze ervan op de hoogte te stellen dat hun gerepareerde product klaarligt bij de Genius Bar.

Of en wanneer de iBeacons in de Apple Store in Amsterdam worden geïnstalleerd, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wil Apple de technologie eerst op kleine schaal in de VS testen. Wanneer we er meer over te weten komen, lees je dat natuurlijk hier!

 

Categorieën: Apple, Geruchten, iOS
Spotlights: Apple Store, iBeacon

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's