‘Accessoires van derden krijgen Apple-achtige verpakking in Stores’

Rutger Otto
7 juli 2015, 10:34
2 min leestijd
‘Accessoires van derden krijgen Apple-achtige verpakking in Stores’

Apple hoopt nog meer een geheel van zijn offline winkels te maken. Accessoires van andere partijen worden in dezelfde soort verpakkingen verkocht als Apple’s eigen producten.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple Store verpakking voor accessoires

De Apple Store lijkt met alle witte dozen en hun strakke designs wel één geheel, totdat je bij de accessoires aanbelandt en je de verpakkingen van andere partijen ziet. Elk doosje is anders en daar wil Apple vanaf. Dat schrijft 9to5Mac, op basis van een brief die Apple aan werknemers stuurde.

apple store verpakking

Apple heeft de afgelopen zes maanden met accessoire-makers gewerkt aan vernieuwde verpakkingen voor producten van onder meer Mophie, Logitech en Incase. Volgens de brief worden de dozen voornamelijk wit, zodat ze overeen komen met die van de MacBook, iPhone en Apple Watch. Ook komen er simpele lettertypen op de doos en zijn ze voorzien van betere foto’s die in de stijl van Apple zijn genomen. Daarnaast zullen verpakkingen van beter materiaal gemaakt worden. Klanten kunnen direct zien met welke Apple-apparatuur de producten te gebruiken zijn.

Apple Stores krijgen een update

apple store
Foto: Mark Lennihan, Associated Press

De nieuwe verpakkingen moeten binnenkort in de winkels komen te liggen. Een foto van de Upper East Side Store van Apple in New York toonde eerder al dat Apple zijn accessoire-afdeling opnieuw aan het inrichten is. MacRumors stipt aan dat hoofd retail van Apple Angela Ahrendts de afgelopen tijd veel moeite heeft gestoken in het vernieuwen van de Apple Store-ervaring. Het verbeteren van verpakkingen is daar een onderdeel van. Ook moet er minder producten gaan worden verkocht, om zo een meer verfijnde uitstraling te bieden.

Eerder werden Apple Stores al klaar gemaakt voor de komst van de Apple Watch. Deze worden met behulp van Apple Store-medewerkers aangemeten. Afgezien van probeermodellen zijn er ook tafels ingericht waar de Watches onder een glazen plaat te bezichtigen zijn.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu