Met deze 5 vernieuwingen wil Apple zijn winkels vernieuwen

Rutger Otto
20 mei 2016, 12:13
2 min leestijd
Met deze 5 vernieuwingen wil Apple zijn winkels vernieuwen

Er staat een gloednieuwe winkel van Apple op Union Square in San Francisco. De Apple Store heeft voorzieningen en diensten die later ook naar andere winkels komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store vernieuwing

De 13 meter hoge glazen hangardeuren van de nieuwe Amerikaanse Store zijn nog niet open, dat gebeurt zaterdag 21 mei om 10 uur ’s morgens. Voor Apple is het een belangrijke winkel, omdat er een aantal nieuwe elementen aanwezig zijn die later toegevoegd worden aan andere winkels over de hele wereld.

“Het is precies vijftien jaar geleden dat de eerste twee Apple Stores open gingen”, zegt Angela Ahrendts, de vrouw die de leiding over Apple-winkels heeft. “We hebben niet alleen ons Store-design op de schop genomen, maar hebben er ook voor gekozen de winkel een breder doel en een grotere rol binnen de stad te geven: we streven ernaar om onze bezoekers een leuke tijd te bezorgen en hen iets bij te brengen.”

apple store vernieuwd

Genius Grove

Dat probeert Apple met in elk geval vijf nieuwe designelementen, die in toekomstige Apple Stores te vinden moeten zijn. Zo is er de Genius Grove die zich in het hart van de Store bevindt. Hier staan bomen waaronder klanten geholpen worden door Genius-medewerkers.

Avenue

De Avenue is een reeks etalages in de winkel die zich ‘dynamisch aanpassen aan het jaargetijde’. Op de wanden zijn producten en diensten van Apple te zien met thema’s die variëren van muziek en creativiteit tot apps en fotografie. Dankzij Apple-experts (Creatieve Pro’s worden ze genoemd) kunnen bezoekers hulp vragen op artistiek gebied.

apple stores

Forum

Het Forum is een ontmoetingsplek binnen de winkel, waar events gehouden worden voor een 6K-videowand. Het idee is dat klanten hier worden geïnspireerd door bijvoorbeeld kunstenaars, muzikanten, ontwikkelaars en ondernemers.

Plaza

In de nieuwe winkel is ook het Plaza te vinden. Dit zal alleen in de belangrijkste Apple Stores te vinden zijn, al is onduidelijk welke winkels dat zijn. Het Plaza is 24 uur per dag open. Bezoekers hebben toegang tot gratis wifi en in het weekend zal er plaatselijk talent optreden.

apple stores

Boardroom

Als laatste is er de Boardroom, een ruimte speciaal voor ondernemers, ontwikkelaars en klanten uit het MKB. Zij kunnen hier training en advies volgen van het Business Team van de Apple Store.

Lees meer over de Apple Store

Bron: FastCo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu